Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΝ



Α. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΖΩΗ

Σ’ αυτό το μάθημα θα μελετήσουμε τρία θαύματα που αποδεικνύουν ότι ο Ιησούς είναι η ανάσταση και η ζωή. Στην πραγματικότητα Αυτός είναι η πηγή της ζωής. Ήταν Αυτός που εμφύσησε μέσα στον άνθρωπο την πνοή της ζωής. Μέσα σ’ αυτόν ζούμε κινούμεθα και υπάρχουμε.

Όχι μόνο αυτά τα θαύματα αποδεικνύουν αυτή την μεγάλη αλήθεια, αλλά υπάρχουν πολλά εδάφια που δηλώνουν καθαρά αυτό το γεγονός.   Ιωάν.α:4   Ιωάν.ια:25  Κολ.α:17


Β. Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΤΟΥ ΙΑΕΙΡΟΥ

Ματθ.θ:18-26  Μάρκ.ε:21-43  Λουκ.η:40-56

1.  Τα γεγονότα

Αυτό το θαύμα έγινε στην Καπερναούμ. Πολλοί άνθρωποι είχαν περικυκλώσει τον Ιησού. Καθώς ο Ιησούς μιλούσε στο πλήθος ένας αρχισυνάγωγος ήλθε με την είδηση ότι το μοναδικό παιδί του, μια δωδεκάχρονη κόρη, ήταν άρρωστη και κινδύνευε να πεθάνει.  Το όνομά του ήταν Ιάειρος. Έπεσε στα πόδια του Ιησού ικετεύοντας να πάει μαζί του στο σπίτι και να βάλει τα χέρια Του πάνω στην κόρη του για να γίνει καλά.
Ο Ιησούς πήγε με τον Ιάειρο, αλλά δεν είχαν απομακρυνθεί πολύ όταν τους είπαν ότι το παιδί πέθανε.

2.  Η ανάγκη.

Εδώ έχουμε ένα κορίτσι δώδεκα χρόνων νεκρό.

3.  Πώς έγινε το θαύμα.

Όταν έφθασαν στο σπίτι, το βρήκαν γεμάτο ανθρώπους που έκαναν πολύ φασαρία με τα μοιρολόγια τους. Ο Ιησούς τους ρώτησε: Γιατί κάνετε τόση φασαρία, το παιδί δεν πέθανε αλλά κοιμάται. Αυτοί όμως Τον αντιμετώπισαν με περιφρόνηση και κοροϊδία.

Ο Ιησούς τους έβγαλε όλους έξω εκτός απ’ τον πατέρα την μητέρα και τρεις από τους μαθητές Του, τον Πέτρο τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη. Μπήκαν στο δωμάτιο που ήταν ξαπλωμένο το κορίτσι. Ο Ιησούς έπιασε το χέρι του κοριτσιού και είπε:

«Κοράσιον, σοι λέγω, σηκώθητι». Αμέσως το πνεύμα της επέστρεψε σ’ αυτήν, σηκώθηκε και περπάτησε. Ο Ιησούς τότε διέταξε να της δώσουν να φάγει.

4.  Αποτελέσματα και τι διδασκόμαστε.

Το πρώτο πράγμα που διδάσκεται εδώ είναι η αλήθεια ότι ο Ιησούς είναι η ανάσταση  και η ζωή. Διαφορετικά Αυτός ποτέ δεν θα μπορούσε να κάνει αυτό το θαύμα.

Όταν ο Ιησούς είπε ότι το παιδί κοιμόταν, δείχνει ότι για τον Ιησού Χριστό ο φυσικός θάνατος δεν είναι παρά ύπνος.

Το τρίτο μάθημα είναι ότι μερικές φορές πρέπει να ξεφύγουμε απ’ το πλήθος και να πάρουμε μόνο δυο-τρεις ανθρώπους που μπορούμε να υπολογίζουμε σ’ αυτούς αν θέλουμε να δούμε την θαυμαστή δύναμη του Θεού.