Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Παραμένουν οι θρησκευτικές εικόνες στις δικαστικές αίθουσες με απόφαση του ΣτΕ !

Ως απαράδεκτη (..) απέρριψε το Δ τμήμα του συμβουλίου της Επικρατείας την αίτηση τριών πολιτών, με την οποία ζητούσαν να αφαιρεθούν όλες οι θρησκευτικές εικόνες και τα σύμβολα από  τους  τοίχους των δικαστικών αιθουσών, αλλά και να ακυρωθεί απόφαση της επιτροπής διοίκησης και διαχείρισης των διοικητικών δικαστηρίων Θεσσαλονίκης, που προβλέπει τις εικόνες στις δικαστικές αίθουσες.

Το ΣτΕ έκρινε ότι ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ έχει έννομο συμφέρον και δέχτηκε την παρέμβασή του υπέρ της απόφασης της επιτροπής διοίκησης και διαχείρισης των διοικητικών δικαστηρίων Θεσσαλονίκης..ενώ αντίθετα έκρινε ότι οι  τρεις προσφεύγοντες στο ΣτΕ, μεταξύ των οποίων και μία δικηγόρος, δεν απέδειξαν το έννομο συμφέρον τους..

(σ.σ) Τώρα πως γίνεται να μην έχουν έννομα συμφέροντα οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και να έχει ο μητροπολίτης του..Πειραιά μόνο ο εναγκαλισμός της κρατικής εκκλησίας με τους πατρώνες της μπορεί να εξηγήσει..