Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ο ξένος, ο παροικών με σας, θέλει είσθαι εις εσάς ως ο αυτόχθων (Λευιτ. 19:34)

Το ξύλο είναι καθημερινότητα

«Στην Αμυγδαλέζα αν ζητήσεις δικηγόρο, συνεπάγεται ξύλο και απομόνωση, αν απλά διαμαρτυρηθείς, σου βάζουν μόνο μια μαύρη σακούλα στο κεφάλι».

«Την πρώτη φορά σε συγχωρούνε με λίγο ξύλο. Τη δεύτερη φορά που θα διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου, σου βάζουν χειροπέδες, σε μεταφέρουν σε ένα δωμάτιο απομόνωσης, φοράνε γάντια που έχουν πλαστικό μπροστά για να μην υπάρχουν αποτυπώματα, σε ρίχνουν στο πάτωμα και τυλίγουν όλο το σώμα σου με μια μεγάλη μαύρη σακούλα. Εκεί αρχίζει το ξύλο. Οι μελανιές θα φύγουν μετά από 1,5-2 μήνες». 

Τον λένε Μοχάμεντ Αζιμ Αζαμ, Πακιστανός. Πριν από 3 εβδομάδες βγήκε από το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας, όπου έμεινε για 4 μήνες. Γνωρίζει τουλάχιστον 6 ομοεθνείς του που υπέστησαν σοβαρά βασανιστήρια.

«Το ξύλο είναι η καθημερινότητα εκεί μέσα» μας πληροφορεί. «Ακόμα και όταν προσπαθούσαμε το καλοκαίρι να μεταφέρουμε νερό στα κοντέινερ που μένουμε, μας δέρνανε». Εξηγεί τη διαβάθμιση της βίας: αν ζητήσεις δικηγόρο, συνεπάγεται ξύλο και απομόνωση, αν απλά διαμαρτυρηθείς, σου βάζουν μόνο μια μαύρη σακούλα στο κεφάλι.

rozkarta.blogspot

1Χρ. 29:15 Διότι είμεθα ξένοι ενώπιόν σου και πάροικοι, καθώς πάντες οι πατέρες ημών· αι ημέραι ημών επί της γης είναι ως σκιά, και μονιμότης δεν υπάρχει.