Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Σε θάλασσα θανάτου μετατρέπεται η Μεσόγειος

Αναποδογυρισμένο σκάφος 8 μέτρων, το οποίο βρισκόταν δεμένο με κάβο σε ακτή, στη θαλάσσια περιοχή «Πάλαιρος» στην Λευκάδα έγινε ο τάφος για τουλάχιστον 12 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά από τριών έως έξι ετών. Οι τέσσερις είχαν εγκλωβιστεί στο αναποδογυρισμένο σκάφος. Μόνο έξι από τους 15 μετανάστες διασώθηκαν και  νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Πρέβεζας. 

Σχετικά με τα αίτια του ναυαγίου, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μετατόπιση βάρους, δεδομένου ότι στη θαλάσσια περιοχή επικρατούσαν πολύ καλές καιρικές συνθήκες.. Σύροι πρόσφυγες που προσπάθησαν να γλυτώσουν από την ατέρμονη αναμέτρηση (στην πλάτη των αμάχων) ανάμεσα στους εξουσιαστές στην χώρα τους..και έπρεπε να κρύβονται σαν εγκληματίες και αποδιοπομπαίοι τράγοι της ευρωπαικής οικονομικής ύφεσης. 

 Ο φόβος, οι τραμπουκισμοί, οι εξευτελισμοί, το μίσος των "αυτοχθόνων", τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της συνθήκης του "Δουβλίνο- 3"( που επιβάλλει την παραμονή των παράτυπων μεταναστών στις χώρες εισόδου τους),  τα ναρκοπέδια, το δουλεμπόριο, οι ληστείες, η εκμετάλευση και οι δολοφονίες είναι μόνο ορισμένα από όσα υφίστανται οι ψυχές των κατατρεγμένων όταν βρίσκονται στο έλεος των ανθρώπων.

Ζαχ. 7:9-10 "..Ούτω λέγει ο Κύριος των δυνάμεων, λέγων..κάμνετε έλεος και οικτιρμόν, έκαστος προς τον αδελφόν αυτού, και μη καταδυναστεύετε την χήραν και τον ορφανόν, τον ξένον και τον πένητα, και μηδείς από σας ας μη βουλεύηται κακόν κατά του αδελφού αυτού εν τη καρδία αυτού.."