Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Χριστιανική ζωή



ΕΙΣΑΓΩΓΗ


Ο Θεός, ο Δημιουργός των πάντων είναι Παντοδύναμος, Παντογνώστης, πανταχού Παρών και Αιώνιος.

Ο θαυμαστός Θεός μας δημιούργησε τον άνθρωπο με το προνόμιο της λογικής και της ελεύθερης εκλογής γιατί ήθελε ένα λαό, ο οποίος κάτω από διάφορους πειρασμούς θα διάλεγε να Τον αγαπάει και να Τον υπηρετεί πάνω από καθετί άλλο. 

Έθεσε μόνο μια απαγόρευση μέσα στον κήπο της Εδέμ, το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού, για να δοκιμάσει την αγάπη και την υπακοή του Αδάμ και της Εύας. Ωστόσο, σαν Παντογνώστης, ο Θεός γνώριζε πριν ακόμη δημιουργηθεί ο Αδάμ και η Εύα ότι θα έπαιρναν απ’ τον απαγορευμένο καρπό. Γι’ αυτό, προσχεδίασε τον τρόπο σωτηρίας εν Χριστώ Ιησού για το πεσμένο ανθρώπινο γένος.

Ο Αδάμ και η Εύα είναι οι γονείς της ανθρώπινης φυλής κι απ’ αυτούς όλοι οι άνθρωποι κληρονόμησαν την πεσμένη φύση τους. Αμέσως μετά την ανυπακοή τους, ο Θεός τους έδωσε την υπόσχεση για ένα Σωτήρα (Γέν.γ:15). Έβαλε μπροστά σε κάθε άνθρωπο την εκλογή ανάμεσα στο καλό και το κακό, τη ζωή και το θάνατο και προτρέπει καθένα να διαλέξει το καλό για να ζήσει (Δευτ.λ:15-20   Ησ.νε:7-9   Ιερ.ς:16 & β:8).

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ