Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΞΟΔΟΣ - κβ



κβ:18
Ο Θεός είχε δώσει τέτοιες εντολές για τις μάγισσες και τους μάγους, γιατί αυτοί οι άνθρωποι έρχονται πραγματικά σ’ επαφή με δαιμόνια και τον ίδιο τον διάβολο και μπορούν να καταστρέψουν κόσμο.

Βλέπουμε το Θεό να μπαίνει στην καθημερινή τους ζωή και να τους βάζει νόμους, όπως κάνει και μ’ εμάς σήμερα. Δεν μπορούμε να ζούμε όπως θέλουμε, αλλά σύμφωνα με το λόγο του Θεού.


κβ:29
Ο Θεός ήθελε οι ιερείς να είναι απ’ όλες τις φυλές, αλλά ο λαός δεν δέχτηκε κι έτσι ο Θεός αργότερα πήρε μόνο τη φυλή Λευί. Κανονικά, κάθε πρωτότοκο ανήκε στον Κύριο και ήταν ιερέας για τους υπόλοιπους. Όμως, ο Θεός τους έδωσε το δικαίωμα να εξαγοράζουν τα πρωτότοκα με αργύριο. Αυτό έκαναν οι γονείς του Χριστού όταν τον πήγαν 12 χρονών στο ναό, διαφορετικά έπρεπε να Τον αφήσουν εκεί.

κβ:31
Ο Θεός ήθελε να τους προφυλάξει από μόλυνση που ίσως δεν μπορούσαν να καταλάβουν. Όταν όλα τα έθνη έτρωγαν ωμό κρέας, ο Θεός τους το απαγόρευσε αυτό.

Όταν είμαστε γεμάτοι με το λόγο του Θεού, ο Κύριος μας πλημμυρίζει με σοφία ώστε να δίνουμε λύσει όχι μόνο στα δικά μας προβλήματα, αλλά και των άλλων. Ο Θεός θέλει να μας κάνει σοφούς ώστε να καταλαβαίνουμε το πνεύμα του νόμου κι όχι μόνο το γράμμα.

Οι άνθρωποι διαμορφώνουν τους νόμους ανάλογα με την εποχή, την ανθρώπινη συνείδηση, την κοινή γνώμη. Όμως, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η παιδεία που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη είναι κατευθυνόμενα και ελεγχόμενα.