Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

μεταρρυθμισμένος καθολικισμός: Οχι ευχαριστώ !

Πόσο γρήγορα μαθαίνει κανείς την επαρμένη γλώσσα της εξουσίας ; Aς παρακολουθήσουμε τα γραφόμενα των πεντηκοστιανών της ΕΑΕΠ (ελευθέρας αποστολικής εκκλησίας πεντηκοστής) στο διαδίκτυο:
"Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που δημοσιεύτηκαν στον «ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» στο φύλλο της 14ης Ιανουαρίου 2001, στο ένθετο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ», στη σελίδα 10, η Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής είναι πρώτη μετά την ορθόδοξη εκκλησία σε πλήθος εκκλησιών και ευκτήριων οίκων στην Ελλάδα. 
Έκτοτε συνεχίζει να αυξάνει με γρήγορο ρυθμό, καθώς η απλότητα των κηρυγμάτων, η αρχή του «δωρεάν λάβατε, δωρεάν δώστε» (Ματθαίος 10:8) και -πάνω από όλα- η παρουσία του Αγίου Πνεύματος, όχι απλά εν λόγω, αλλά Εν Δυνάμει (Α΄ Κορινθίους 4:20) βρήκαν ανταπόκριση από τις ψυχές που ΘΕΛΟΥΝ να πλησιάσουν περισσότερο τον Θεό.
Στην εκκλησία δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν να πείσουν οι άνθρωποι για την Παρουσία τού Θεού, αλλά ο Ίδιος ο Θεός φανερώνει τον Εαυτό Του, ενεργώντας Δυνάμεις και Σημεία!
Όλα τα παραπάνω, με τη Χάρη και το Έλεος του Θεού, κάνουν τις ψυχές που προστίθενται να αναπαύονται στην παρουσία του Θεού μέσα από μια κρυστάλλινη ξεκάθαρη και ανόθευτη παρουσίαση του Λόγου του Θεού. 
Σχεδόν σε ολόκληρη την Ελλάδα υπάρχουν φυτέματα του Κυρίου μας και σήμερα σχεδόν όλοι γνωρίζουν πως η Ε.Α.Ε.Π., είναι η δημοφιλέστερη φωνή διάδοσης του ευαγγελίου στην Ελλάδα . 
Μια εκκλησία 100% ελληνική, που πλέον κηρύττει δυναμικά τον Λόγο του Θεού και εκτός των ορίων της πατρίδας μας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία εκκλησιών σε πολλές χώρες! 
Μακριά από αιρέσεις και παραεκκλησιαστικές μικροομάδες η Ε.Α.Ε.Π. είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε επιθυμεί να παρατηρήσει και ακόμα καλύτερα να βιώσει προσωπικά τη Δυναμική Παρουσία του Αγίου Πνεύματος! "
* Με απλά λόγια στην διακήρυξή τους μας λένε ότι είναι δεύτερη εκκλησία σε λειτουργικό κόστος και ότι χρειάζονται μηνιαίως μερικά εκατομμύρια ευρώ για να λειτουργούν. Η διαφορά είναι ότι οι "ορθόδοξοι" χρηματοδοτούνται από το καθεστώς επισήμως..
* Μας λένε ότι η ποσότητα και η "αύξηση" με ανθρώπινα σταθμά, ενεργείται από το Πνεύμα το 'Αγιο. Μ' αυτή την λογική ο καθολικισμός, και κάθε πλειοψηφικό ρεύμα θα πρέπει να είναι το αποτέλεσμα της ευλογίας του Θεού..
* Μας "πληροφορούν" ότι στην εκκλησία τους γίνονται δυνάμεις και σημεία, αλλά αυτή η ρεκλάμα δεν γίνεται για να μας πείσουν για κάτι!
* Μας πληροφορούν ακόμα ότι οι ψυχές αναπαύονται -κάπως πρόωρα, θα λέγαμε- στη συγκεκριμένη εκκλησία.
* Ακόμα ότι όλοι γνωρίζουν ότι είναι η δημοφιλέστερη φωνή διάδοσης του ευαγγελίου. Από πού άραγε το γνωρίζουν αυτό; Και μάλιστα όλοι! Σε ποιους επιθυμεί να είναι δημοφιλής η ΕΑΕΠ;
Σε ποιους απευθύνεται το κείμενο; Από πότε η δημοφιλία είναι επιδίωξη ή καύχημα χριστιανικής εκκλησίας;
Δεν έχει σημασία αν οι απόστολοι συνέστησαν μία μη εθνική εκκλησία. Η εκκλησία τους είναι 100% ελληνική (Ελλάς Ελλήνων ελληνοπεντηκοστιανών...) Ο στόχος είναι να γίνουν ο δεύτερος βραχίονας του ελληνισμού μαζί με τους ελληνορθόδοξους, πού με την δημιουργία εκκλησιών και σε άλλες χώρες, θα γίνουν και εθνικά υπερήφανοι(!)..
Για τον πεντηκοστιανικό καθολικισμό και η "αίρεση" έχει ποσοτικά κριτήρια:"..μακριά από αιρέσεις και παρεκκλησιαστικές μικροομάδες.."