Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

«Υιός του ….»

«Υιός του ….» σημαίνει «έχει τη φύση ή το χαρακτήρα του …», όπως στο «υιοί βροντής», «υιοί του Βελίαλ» και «υιός παρηγορίας».

Ο Ιησούς είχε ακριβώς το χαρακτήρα του Θεού καθώς και της τέλειας ανθρώπινης φύσης, γιατί κανείς δεν μπορεί να είναι ακριβώς σαν το Θεό, να είναι ίσος με το Θεό ή να έχει καθ’ ολοκληρία το χαρακτήρα του Θεού χωρίς να είναι ο ίδιος ο Θεός (Ης.μς:9, μη:11, Ιωάν.ε:18).

Από την ανθρώπινη πλευρά είναι ο Υιός του ανθρώπου, ενώ από τη θεϊκή πλευρά είναι ο Υιός του Θεού, ο Πατέρας που κατοικεί εν σαρκί.

Όταν ο Ιησούς ρώτησε τους μαθητές Του «Αλλά σεις τίνα με λέγετε ότι είμαι;», ο Πέτρος του απάντησε ότι είναι «ο Υιός του Θεού του ζώντος».

Τότε ο Κύριος του είπε «Μακάριος είσαι, Σίμων, υιέ του Ιωνά, διότι σαρξ και αίμα δεν σοι απεκάλυψε τούτο, αλλ' ο Πατήρ μου ο εν τοις ουρανοίς».

Η αποκάλυψη ήταν ότι ο Ιησούς είναι ο Θεός εν σαρκί.

Και ο Ιησούς είπε ότι η εκκλησία Του, η εκκλησία του Ιησού Χριστού, είναι οικοδομημένη από τον ίδιο τον Κύριο Ιησού πάνω σ’ αυτή την αλήθεια!