Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

πόσο αληθινές είναι οι επιθανάτιες "εμπειρίες" ;

Ο εγκέφαλος παραμένει συνειδητός και αφού σταματά η καρδιά να χτυπά, σύμφωνα με ερευνητές του UniversityofMichigan. Μάλιστα ενδέχεται να λειτουργεί υψηλότερα, τα λεπτά αμέσως μετά από ανακοπή καρδιάς, σε σχέση με όταν ο οργανισμός είναι σε φυσιολογική κατάσταση, δήλωσαν ερευνητές.

Το εύρημα στηρίζει τις εμπειρίες σχεδόν 20% ανθρώπων που επέζησαν ανακοπής. Οι επιζώντες μιλούν για εσωτερικά οράματα και αυξημένη αντίληψη, γνωστά ως επιθανάτιες εμπειρίες.

Στο περιοδικό 'Proceedings of the National Academy of sciences', οι ερευνητές εξηγούν ότι σε έρευνα σε 9 ποντικούς παρατήρησαν συνεχιζόμενη εγκεφαλική δραστηριότητα ακόμα και μετά τη διακοπή του καρδιακού παλμού και της ροής του αίματος. Σε σύγκριση με κατάσταση αναισθησίας και βάδισης, η εγκεφαλική δραστηριότητα και συνοχή αυξήθηκαν μετά την ανακοπή. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα αποτελέσματα παρατηρήθηκαν και στους 9 ποντικούς που μελετήθηκαν.

Ο ερευνητής JimoBorjigin, δήλωσε ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ζώα και είναι η πρώτη που πραγματεύεται αυτό που συμβαίνει στη νευροφυσιολογική κατάσταση του εγκεφάλου που πεθαίνει.

Θα αποτελέσει τη βάση για μελλοντικές έρευνες σε ανθρώπους που θα μελετούν τις νοητικές εμπειρίες που συμβαίνουν στον εγκέφαλο που πεθαίνει, όπως το φως που βλέπει κάποιος κατά την καρδιακή ανακοπή.


madata.gr