Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

πόσοι είναι πραγματικά οι παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής του 2011 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής οι αλλοδαποί μόνιμοι κάτοικοι στη χώρα μας είναι το 8,4% του πληθυσμού ήτοι 912000.  Ακόμη όπως προκύπτει από τα στοιχεία των επιχειρήσεων της αστυνομίας ποσοστό 7% των ελεγχόμενων είναι χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα. Ετσι μια απλή αναγωγή αποκαλύπτει ότι ο αριθμός των παράνομων μεταναστών δεν ξεπερνά τις 65000.

Αν λάβουμε όμως υπ όψην μας ότι:   
  • 1,8% των ξένων ήτοι 195000 περίπου είναι ευρωπαικής υπηκοότητας,
  • ο πιο πάνω πληθυσμός περιλαμβάνει και μη οικονομικούς μετανάστες ή προσφυγες (π.χ. επιχειρηματίες, διπλωμάτες, στελέχη επιχειρήσεων,συνταξιούχους από χώρες της δύσης που έχουν κατοικία στην ελλάδα, κλπ, 
  • οι έλεγχοι της αστυνομίας γίνονται συνήθως σε περιοχές φτωχές που το ποσοστό των μεταναστών χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα είναι ιδιαίτερα υψηλό, 
  • στο παραπάνω ποσοστό περιλαμβάνονται και νόμιμοι μετανάστες που δεν μπόρεσαν να ανανεώσουν την άδειά τους,
  • ο αριθμός των ξένων σήμερα, 2 χρόνια μετά τείνει να μειωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης,
..καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο πραγματικός αριθμός των παράνομων μεταναστών είναι ακόμα μικρότερος. Η EUROSTAT τον υπολογίζει σε 55000...δηλαδή  αμελητέος σε ένα πληθυσμό 11 εκατομυρίων.