Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Σωστός και λάθος

Μπορεί κάποιος να είναι στην «αλήθεια» και συγχρόνως να είναι λάθος και να μην έχει σωθεί;

Ναι, όπως ήταν αυτοί στο Ματθ.ζ:21-23. Δεν είχαν όλη την αλήθεια, αλλά μόνο ένα μέρος της αλήθειας. Έζησαν τη ζωή τους πιστεύοντας ότι ήταν σωστοί και γι’ αυτό εξέθεσαν με πυγμή τα επιχειρήματά τους στον δίκαιο Κύριο!

Είναι κάτι που όλοι πρέπει να ξέρουμε για να κατανοήσουμε αυτή την έννοια: Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο Σατανάς δεν νοιάζεται πόσο πολύ ξέρει κάποιος τη Βίβλο, πόση αλήθεια μπορεί να έχει, πόσες ευλογίες ή πόσο κινείται ο Θεός στη ζωή του και την εκκλησία του εφ' όσον δεν είναι αρκετά για να τον πάνε στον ουρανό.


Παρατηρήστε ότι ο Σατανάς χρησιμοποίησε εδάφιο της Γραφής (λίγο διαστρεβλωμένο), όταν πείραξε την Εύα (Γεν.γ:1-5) και ακριβή εδάφια στον πειρασμό του Ιησού στον Κήπο (Ματθ.δ:3-10, Λουκ.δ: 1-12).

Ο Σατανάς θα χρησιμοποιήσει πολλά «καλά πράγματα» για να παραπλανήσει πολλούς (Ματθ.ζ:21-23). Γι 'αυτό υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές «χριστιανικές εκκλησίες» τριγύρω μας.

Το γεγονός ότι ο Ιησούς απαντά στις προσευχές κάποιου, δεν σημαίνει ότι αυτός είναι εντάξει μαζί Του. Ο Ιησούς χρησιμοποιεί τις ευλογίες και τις απαντήσεις στις προσευχές για να ελκύσει τους ανθρώπους, ώστε κάποια στιγμή να σωθούν πραγματικά και να είναι ασφαλείς. Δηλαδή, αν συνεχίσουν να εκζητούν την πλήρη αλήθεια σχετικά με Αυτόν και να μην αρκούνται σε μερική ή εύκολη εκδοχή της αλήθειας του Χριστού.

Ένα άλλο Βιβλικό παράδειγμα:

Στο Ματθ.ζ:26-27 - Ο Ιησούς δεν είπε ποτέ ότι υπήρχε κάποιο λάθος στο σπίτι – δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά ότι τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν λάθος, η μοναδική αιτία της κατάρρευσης του σπιτιού ήταν το θεμέλιο.

Γνωρίζοντας ότι ο Ιησούς είναι ο ένας και μόνος Παντοδύναμος αληθινός Θεός και ότι Αυτός είναι ο Πατέρας, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα σαν 3 διαφορετικές εκδηλώσεις και όχι 3 ξεχωριστά «πρόσωπα», αυτό είναι το μοναδικό θεμέλιο πάνω στο οποίο είναι χτισμένη η αληθινή εκκλησία.

Ακριβώς όπως στο Ματθ.ις:15-18 βλέπουμε ότι ο Πέτρος ήξερε ποιος ήταν ο Ιησούς (ο ένας και μοναδικός πλήρης Θεός) και ο Ιησούς ήξερε ποιος ήταν ο Πέτρος. Πάνω σ’ αυτή την αμοιβαία αναγνώριση είναι χτισμένη η εκκλησία.

Εμείς, η Εκκλησία του Ιησού Χριστού, δεν είμαστε κάποια θρησκεία, έχουμε την προέλευσή μας στο βιβλίο των Πράξεων, τότε που ξεκίνησε η εκκλησία της Καινής Διαθήκης με το κήρυγμα των αποστόλων σχετικά με τη σωτηρία που ο Ιησούς προμηθεύει σε όποιον υπακούσει στο ευαγγέλιό Του!

Σύγχρονα παραδείγματα ταυτόχρονης ύπαρξης σωστού και λάθους:


  • Να έχεις το Άγιο Πνεύμα, αλλά ποτέ να μην έχεις βαπτιστεί σωστά, στο όνομα του Ιησού.
  • Να πιστεύεις ότι ο Θεός είναι είς, αλλά να μη ζητάς το Άγιο Πνεύμα.
  • Να έχεις βαφτιστεί στο όνομα του Ιησού, αλλά μόνο σαν μια τυπική πράξη της εκκλησίας χωρίς καμία πίστη σ’ αυτό.
  • Να κινείσαι σαν πιστός του Θεού μέσα στην εκκλησία, να έχεις βαφτιστεί σωστά, να έχεις πάρει το Άγιο Πνεύμα, αλλά στο σπίτι, στη δουλειά, στις καθημερινές σου σχέσεις και ενασχολήσεις να υπηρετείς το διάβολο.