Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - Πως μια γυναίκα μπορεί να δώσει στον άντρα της τη θέση που πρέπει να έχει μέσα στην οικογένεια.




Ένας δάσκαλος Κυριακού Σχολείου πήγε ένα απόγευμα να επισκεφθεί το σπίτι μιας καινούριας μαθήτριας, της Κατερίνας. Η οικογένεια είχε μεταναστεύσει πριν πέντε χρόνια από τη χώρα τους. Η μητέρα της ήταν ζεστή, φιλική, και το σπίτι της απέπνεε ένα άρωμα φιλοξενίας.

Αυτό όμως που ήταν περισσότερο εντυπωσιακό, ήταν οι συνεχείς αναφορές της γυναίκας στον άντρα της. Κάθε φορά που υπήρχε ένα κενό στη συζήτηση, ένα μικρό αγοράκι περίπου 4 χρονών, ρωτούσε: «Όπου νάνε θα γυρίσει ο μπαμπάς σπίτι ε;». 


Αργότερα, τα άλλα παιδιά γύρισαν από το σχολείο, με χαιρέτησαν ευγενικά και πήγαν στις δουλειές τους. Η μεγαλύτερη κόρη είπε, «Πάω ν’ αρχίσω να φτιάχνω τις αγαπημένες τηγανίτες του μπαμπά για να φάει μόλις γυρίσει», και κατευθύνθηκε προς την κουζίνα.

Καθώς ο δάσκαλος σηκώθηκε να φύγει, η Κατερίνα ρώτησε, "Δεν μπορείτε να περιμένετε λίγο να γνωρίσετε και το μπαμπά μου; Αυτή τη φορά ο δάσκαλος ήταν πολύ περίεργος να γνωρίσει αυτό τον αξιόλογο άνθρωπο που ενέπνεε τέτοια αγάπη και σεβασμό σε όλη την οικογένειά του.

Το σοκ της συνάντησης με τον μπαμπά, ήταν πάρα πολύ μεγάλο για το δάσκαλο. Αντί για ένα καλοντυμένο γλυκομίλητο άντρα, εμφανίστηκε ένας μικροκαμωμένος άνθρωπος, που έστριβε νευρικά στο μουστάκι του και μιλούσε με σπασμένη Ελληνική προφορά.

Για αρκετό καιρό, ο δάσκαλος προσπαθούσε να καταλάβει το μυστήριο της θέσης που αυτός ο άνθρωπος είχε μέσα στο σπίτι του. Ξαφνικά άνοιξε το μυαλό του και κατάλαβε ότι ο λόγος ήταν η γυναίκα του. Το θέμα δεν ήταν τι ή ποιος ήταν ο πατέρας προσωπικά, αλλά η στάση της μητέρας προς αυτόν έκανε όλη τη διαφορά. 

Ένας άντρας μπορεί να πάρει τη θέση του σαν κεφαλή του σπιτιού μόνο όταν η γυναίκα του τον σέβεται και τιμά τις επιθυμίες του, δίνοντας έτσι στα παιδιά το καλό παράδειγμα και την επιθυμία να κάνουν το ίδιο.

Τα παιδιά σέβονται τη μητέρα με τον τρόπο που η μητέρα σέβεται τον άντρα της. Θέλετε τα παιδιά σας να σας σέβονται; Τότε πρέπει κι εσείς να σέβεστε τον άντρα σας!