Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Το σπίτι σου


Ήταν έξι μέρες πριν από το Πάσχα, όταν ο Χριστός πήγε για τελευταία φορά στη Bηθανία. Μπροστά Του πρόβαλλε ήδη ο σταυρός. Στη Bηθανία υπήρχε ένα σπίτι πολύ αγαπητό στο Χριστό. Ήταν το σπίτι του Λάζαρου, της Μάρθας, της Μαρίας. Επίγειος ουρανός θα ήταν το σπίτι αυτό.
Αν ο Χρι­στός ερχόταν στην πόλη σου, άραγε θα διάλεγε το δικό σου σπίτι για να μείνει; Τι είδους σπίτι έχεις; Αν είναι επί­γεια κόλαση, μήπως αυτό οφείλεται στη δική σου συμπεριφορά; Ο διάβολος ποτέ δεν παραδέχτηκε ότι φταί­ει ο ίδιος. Πάντα οι άλλοι φταίνε. Πάρε το απόφαση. Αντι­μετώπισε την πραγματικότητα. Το σπίτι σου είναι ό,τι εί­ναι, γιατί εσύ είσαι ό,τι είσαι.
Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις; Εφόσον ο Χριστός δεν πρόκειται να διαλέξει το σπίτι σου για ανάπαυση και ψυχική τόνωση, προσκάλεσε Τον να το επισκεφτεί για λυτρωμό, για σωτηρία. Άφησέ Τον ν' αρ­χίσει από σένα. Γίνε Λάζαρος, Μαρία, Μάρθα για να γί­νει το σπίτι σου επιθυμητό στο Χριστό. Ο Χριστός δε ζητά ούτε τοίχους στολισμένους, ούτε έπιπλα ακριβά. Θέ­λει καρδιές να τις κάνει θρόνο Του.