Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Το πάσχα ημών

Έξοδος ιβ:1-6
Και είπε Κύριος προς τον Μωϋσήν και προς τον Ααρών εν τη γη της Αιγύπτου, λέγων, Ο μην ούτος θέλει είσθαι εις εσάς αρχή μηνών· θέλει είσθαι εις εσάς πρώτος των μηνών του ενιαυτού. Λαλήσατε προς πάσαν την συναγωγήν του Ισραήλ, λέγοντες, Την δεκάτην τούτου του μηνός ας λάβωσιν εις εαυτούς έκαστος εν αρνίον κατά τους οίκους των πατριών αυτών, εν αρνίον δι' έκαστον οίκον. Εάν όμως ήναι οι εν τω οίκω ολιγοστοί διά το αρνίον, αυτός και ο γείτων αυτού ο πλησιέστερος της οικίας αυτού ας λάβωσιν αυτό κατά τον αριθμόν των ψυχών· έκαστος θέλει συναριθμείσθαι διά το αρνίον αναλόγως με το αρκετόν εις αυτόν να φάγη. Το δε αρνίον σας θέλει είσθαι τέλειον, αρσενικόν ενιαύσιον· εκ των προβάτων ή εκ των αιγών θέλετε λάβει αυτό. Και θέλετε φυλάττει αυτό μέχρι της δεκάτης τετάρτης του αυτού μηνός· και τότε άπαν το πλήθος της συναγωγής του Ισραήλ θέλει σφάξει αυτό προς το εσπέρας.
Ο Θεός οδηγεί το Μωυσή, πώς να κάνουν το Πάσχα που σημαίνει προσπέραση (εδ.27). Διαβάζοντας αυτό το εδάφιο, βλέπουμε ότι ο Θεός παραγγέλλει στο λαό Ισραήλ τι να λέει στα παιδιά όταν ρωτάνε για τη γιορτή του Πάσχα. Σήμερα πρέπει κι εμείς να λέμε κάτι στα δικά μας παιδιά για το πάσχα ημών.
Το δικό μας πάσχα είναι η θυσία του Ιησού Χριστού για μας. Αυτό που πρέπει να βλέπουν τα παιδιά μας και θα τα κάνει να αναρωτιούνται, τι είναι αυτό μπαμπά ή τι είναι αυτό μαμά, είναι η θυσία του Χριστού στη ζωή μας, το έργο που έχει κάνει ο Κύριος στη ζωή μας. Να φαίνεται ότι εμείς αγαπάμε τον Ιησού, τηρούμε τις εντολές Του κι ότι ο θάνατός Του μετράει στη ζωή μας σήμερα.
Η απολύτρωση είναι στο αίμα του Ιησού Χριστού. Η Γραφή μας λέει ότι ο Ιησούς είναι το Αρνίο το εσφαγμένον από καταβολής κόσμου (Αποκ.ιγ:8). Ακόμα η Γραφή λέει ότι ο Ιησούς είναι προεγνωσμένος πρό καταβολής κόσμου (Α’Πετρ.α:20).
Αυτά σημαίνουν ότι όταν ο Θεός είδε το σχέδιο της λύτρωσης, όταν ο Θεός αποφάσισε να σε σώσει, δεν υπήρχε τίποτα. Το θεμέλιο δηλαδή της σωτηρίας σου δεν έχει τίποτα μ’ αυτή τη δημιουργία, η αγάπη και το σχέδιο του Θεού είναι έξω απ’ αυτόν τον κόσμο, γιατί το Αρνίο ήταν εσφαγμένο πριν γίνει ο κόσμος. Μπορούμε να καταλάβουμε τώρα την οικτρή αποτυχία που θα αντιμετωπίσει καθένας που θα προσπαθήσει να βρει τη λύτρωση κάπου αλλού, εκτός απ’ το αίμα του Ιησού Χριστού.