Αγωνίζησθε δια την πίστιν

Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

Ανησυχητική μείωση της αποτελεσματικότητας των αντιβιοτικών

Η αυξημένη αντίσταση στα αντιβιοτικά θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για τους ασθενείς, οι οποίοι υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις ή σε χημειοθεραπεία.


Περισσότερο απειλείται η ζωή ασθενών που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση στο παχύ έντερο, πασχόντων από λευχαιμία που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή ασθενών που υποβάλλονται σε αρθροπλαστική ισχίου.


Σχεδόν οι μισές μετεγχειρητικές λοιμώξεις στις ΗΠΑ και πάνω από το ένα τέταρτο των λοιμώξεων έπειτα από χημειοθεραπεία προκαλούνται από ανθεκτικούς στα κοινά αντιβιοτικά οργανισμούς, διαπίστωσε ομάδα επιστημόνων από διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ.


Όπως επισημαίνει το BBC, 120.000 μετεγχειρητικές λοιμώξεις και 6.300 θάνατοι κάθε χρόνο ενδεχομένως να οφείλονται στην κατά 30% μείωση της αποτελεσματικότητας των αντιβιοτικών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση The Lancet.

 Πολλές κοινές χειρουργικές επεμβάσεις και χημειοθεραπείες για διάφορες μορφές καρκίνου θα είναι σχεδόν αδύνατες αν δεν αντιμετωπιστεί επειγόντως η αυξημένη αντίσταση στα αντιβιοτικά.

Τα αντιβιοτικά χορηγούνται κατά κανόνα ως προληπτικό μέτρο σε ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις και σε θεραπεία για τον καρκίνο για να αποφευχθεί κάποια λοίμωξη.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, η αντίσταση στα συνταγογραφούμενα αντιβιοτικά αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό.

Η έρευνα είναι η πρώτη που μελετά το μέγεθος της αντίστασης των αντιβιοτικών που χορηγούνται προληπτικά.

Η επιστημονική ομάδα εξέτασε στοιχεία από κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από το 1968 ως το 2011.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 39% των λοιμώξεων έπειτα από καισαρικές τομές και το 50% των λοιμώξεων έπειτα από βιοψία του προστάτη προκλήθηκαν από οργανισμούς ανθεκτικούς στα κοινά αντιβιοτικά.