Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Βραβεία για όλους!

Στην καθωσπρέπει και αισθανόμενη ότι αξίζει κάθε σεβασμό κοινωνία μας, σε πολλές παιδικές αθλητικές διοργανώσεις, δίνουν σε κάθε παιδί ένα βραβείο, ακόμη και αν το παιδί έκανε ελάχιστη ή καθόλου προσπάθεια για να παίξει καλά.

Δυστυχώς, ορισμένοι χριστιανοί πιστεύουν ότι ο Θεός δίνει σε όλους από ένα τρόπαιο.


Τα καλά έργα και οι καλές προσπάθειες δεν έχουν τίποτα να κάνουν με την σωτηρία. Είναι ένα δώρο της χάρης του Θεού. Δεν κερδίζεται.

Αλλά μόλις ξεκινήσουμε να βαδίζουμε με τον Κύριο, διαπιστώνουμε ότι ο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός. Ο Θεός ανταμείβει την πιστότητά μας, αλλά δεν δίνει στον καθένα ένα βραβείο (Λουκ.ιζ:7-10, Α’ Κορ.γ:9-15).

Κάποιες ανταμοιβές είναι γήινες, άλλες είναι αιώνιες. Φαντάσου μια αιώνια ανταμοιβή!

Ο Θεός θέλει να μας ανταμείψει, γι’ αυτό μας καλεί να είμαστε σοβαροί όσο αφορά στην πίστη μας και μας διαβεβαιώνει ότι θα ανταμείψει την πιστή υπακοή μας και την σωστή χρησιμοποίηση των ευκαιριών που μας έδωσε.

Όταν συλλογίζομαι αυτή την αλήθεια, δυναμώνει την επιθυμία μου να ευχαριστήσω τον Kύριο (Εφες.ε:8-17), όχι για το «βραβείο», αλλά επειδή Τον αγαπώ.

Εσύ, τι κάνεις;