Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ




Το μυαλό μας είναι δώρο από τον Θεό. Έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει 100 τρισεκατομμύρια σκέψεις. Πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο και γι’ αυτό πολλοί προσπαθούν να «εισβάλλουν» στο μυαλό μας. Ο λόγος του Θεού μας υπενθυμίζει: «και αιχμαλωτίζομεν παν νόημα εις την υπακοήν του Χριστού».


Η Γραφή μας προτείνει πέντε αρχές για να μπορέσουμε να προστατέψουμε το μυαλό μας.



1. Να το προστατέψουμε από πλανεμένες διδασκαλίες.


Πρέπει να γνωρίζουμε την αλήθεια του λόγου του Θεού για να μπορέσουμε να προστατευθούμε από ψευδοδιδασκαλίες και άλλες διδασκαλίες πλάνης αντίθετες με τη Βίβλο.


2.Απο τον πειρασμό που εισβάλλει στη σκέψη μας.


Ο λόγος του Θεού λέει ότι ο πειρασμός ξεκινάει από τη σκέψη.


Σπέρνεις μια σκέψη, θερίζεις μια πράξη. Σπέρνεις μια πράξη, θερίζεις συνήθεια. Σπέρνεις συνήθεια, θερίζεις χαρακτήρα. Και αυτό είναι που σε οδηγεί στην καταστροφή.


3. Από ψεύτικες πνευματικές εμπειρίες και το «άλλο ευαγγέλιο»


Η Γραφή καθαρά μας λέει κι αν ακόμη άγγελος από τον ουρανό μας κηρύξει άλλο ευαγγέλιο ή να ενεργήσουμε διαφορετικά από το θέλημα του Θεού, να μην τον πιστέψουμε.


4. Να το προστατέψουμε από την υπερηφάνεια.


Η υπερηφάνεια είναι η αμαρτία που ο Θεός καταδικάζει περισσότερο από κάθε άλλη. Ο Θεός στους υπερήφανους αντιτάσσεται, ενώ στους ταπεινούς δίδει χάρη.


5. Από την υπερβολική εργασία.


Η συνεχής προσπάθεια, μελέτη, ένταση, κούραση μυαλού και σώματος εμποδίζει την ικανότητα μας να έχουμε ορθή κρίση.
sak