Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΘΛΙΨΕΩΝ


Μα υπάρχουν όρια στις θλίψεις; θα αναρωτηθεί κάποιος. Εγώ χρόνια υποφέρω από την τάδε αρρώστια, χρόνια τώρα υφίσταμαι ταπεινώσεις, ανέχεια, διάφορα κακά και δυσκολίες. Που είναι ο Θεός; Δεν βλέπει την ανάγκη μου, το πρόβλημά μου;


Ο λόγος του Θεού μας διαβεβαιώνει ότι "πιστός είναι ο Θεός, ο Οποίος δεν θέλει μας αφήσει να περασθούμε πάνω από τη δύναμη μας, αλλά μετά τον πειρασμό θα κάνει και την έκβαση ώστε να μπορούμε να υποφέρουμε Α' Κορ.ι:13.

Και ακόμη "τα πάντα συνεργούν στο αγαθό για εκείνους που αγαπούν τον Θεό" Ρωμ.η:28.


Η αρρώστια, η ανέχεια, διάφορες ταπεινώσεις, θλίψεις, μετατρέπονται σε αγαθό, αλλά μόνο γι’ αυτούς που αγαπούν ειλικρινά το Θεό. Στις θλίψεις υπάρχουν όρια, που φυσικά κανένας δεν τα γνωρίζει πάρα μόνο ο Θεός, αλλιώς τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά. 


Ο Θεός χρησιμοποιεί διάφορες δυσάρεστες καταστάσεις, τις θλίψεις, για να φέρει αγαθά αποτελέσματα στη ζωή μας.


Την ώρα της θλίψης δεν πρέπει να μας καταλαμβάνει φόβος και να χάνουμε την πίστη μας στον Κύριο, γιατί κάτι τέτοιο σημαίνει ότι αρνούμαστε το λόγο Του και τις υποσχέσεις Του. Ο Κύριος που μας αγαπά ελέγχει τα πάντα. Ο Θεός που επέτρεψε τη θλίψη στη ζωή μας, στο τέλος θα μας χαρίσει και τη νίκη.


Πρέπει όλα να τα αφήσουμε στα παντοδύναμα χέρια του Θεού, στην αγάπη Του και τη σοφία Του. Και να ζητούμε από τον Κύριο υπομονή και ξεχωριστή χάρη να αντέξουμε και να μείνουμε στο θέλημα Του και να μην διασαλευτεί η ειρήνη Του στην καρδιά μας. 


Και να μην ξεχνάμε ότι "Η προσωρινή ελαφρά θλίψη μας, εργάζεται καθ’ υπερβολή αιώνιο βάρος δόξης" Β' Κορ.δ:17.
sak