Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Κοσμική εξουσία και νεκρολατρεία

Χιλιάδες πιστοί καθολικοί υποδέχθηκαν το "ιερό" λείψανο της αγίας Βαρβάρας.

Με τιμές αρχηγού κράτους και με έξοδα των φορολογουμένων πραγματοποιήθηκε χτές το απόγευμα η προκλητική μεσαιωνική τελετή υποδοχής του "ιερού" λειψάνου που υποτίθεται ότι ανήκει στην αγία Βαρβάρα στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και ακολούθως στον ναό αγίας Βαρβάρας.

Για να κατανοήσουμε τον εμπαιγμό των θρησκεμπόρων θα πρέπει να θυμίσουμε ότι κανείς δεν γνωρίζει σε ποιόν ανήκουν τα περιφερόμενα κόκκαλα, αφού δεν είναι καν γνωστός ούτε ο τόπος ούτε ο χρόνος του μαρτυρίου της Βαρβάρας. Έτσι κατ΄ άλλους φέρεται πως μαρτύρησε στη Νικομήδεια της Βιθυνίας το 210, κατ΄ άλλους στην Ηλιούπολη  της Αιγύπτου το 360 και κατ΄ άλλους (εκδοχή ρωμαιοκαθολικών) σε κάποια πόλη της Τοσκάνης. Ακόμη δεν είναι γνωστό αν ήταν καν καθολική, ούτε αν υπήρξε πράγματι, ούτε αν ονομάζονταν Βαρβάρα.
Από τη Βενετία, όπου φυλάσσεται εδώ και 10 αιώνες, το λείψανο έφτασε για πρώτη φορά στην Αθήνα με ειδική πτήση, μεταφέρθηκε με αυτοκινητοπομπή στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και στη συνέχεια τοποθετήθηκε πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου και μεταφέρθηκε στον ναό..
Το λείψανο υποδέχτηκε στον ναό ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος της ανατολικής καθολικής εκκλησίας, ο οποίος και τέλεσε δοξολογία. Ο κ. Ιερώνυμος μίλησε για ένα πολύ σημαντικό και ιστορικό εκκλησιαστικό γεγονός.
Την ερχόμενη Παρασκευή το λείψανο θα μεταφερθεί στο αντικαρκινικό νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" για να προσκυνήσουν οι ασθενείς (!), ενώ στην Αθήνα θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 24 Μαϊου..