Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Άρθρο-ντροπή από τη Daily Mail: Σιχαινόμαστε τους μετανάστες, λένε Βρετανοί τουρίστες στην Κω

Σε ένα άρθρο που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Daily Mail παρουσιάζει το μεταναστευτικό ζήτημα στην Κω από την πλευρά Βρετανών τουριστών που «αηδιάζουν» με την παρουσία τους στο νησί. 

Με έντονη ρατσιστική χροιά, το δημοσίευμα τονίζει ότι οι «άνθρωποι με τις βάρκες», όπως τους αναφέρει, από τη Συρία και το Αφγανιστάν, έχουν μετατρέψει την Κω σε «αηδιαστικό κολαστήριο». 

Σύμφωνα με τη Daily Mail, την ώρα που οικογένειες τουριστών απολαμβάνουν τον ήλιο στις ξαπλώστρες, «πιο πέρα δεκάδες μετανάστες έχουν στήσει έναν καταυλισμό, κοιμούνται σε κούτες, με σκουπίδια να είναι σκορπισμένα παντού». Μάλιστα, φιλοξενεί μαρτυρίες τουριστών για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό της. 

Η Anne Servante, μια νοσηλεύτρια από το Μάντσεστερ, πήγε στην Κω με τον σύζυγό της «αναμένοντας χαλαρωτικές διακοπές», οι οποίες όμως «μετατράπηκαν σε εφιάλτη καθώς απένταροι μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα διεκδικώντας άσυλο, κάθισαν έξω από το εστιατόριο τους και τους κοίταζαν καθώς έτρωγαν».
Πηγή: www.lifo.gr