Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ


Σήμερα, στις μέρες μας, δυστυχώς οι άνθρωποι προσπαθούν να κατασκευάσουν ένα τρίτο δρόμο, ιδιαίτερα άνθρωποι του Θεού.

Όμως τρίτος δρόμος στα πράγματα του Θεού δεν υπάρχει.

Δεν μπορεί να υπάρξει. Τρίτος δρόμος υπάρχει μόνο μέσα στην καρδιά μας, τη σκέψη μας, όχι όμως μέσα στο λόγο του Θεού.

Τι είναι ο τρίτος δρόμος; Λέει ο λόγος του Θεού «δεν δύνασθε να δουλεύητε Θεό και Μαμωνά» ή το ένα ή το άλλο, τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Αναφέρει «η θα ακολουθήσεις τη στενή και τεθλιμμένη οδό η την πλατεία οδό, τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Λέει ακόμη πως δεν μπορείς να αγαπάς τον κόσμο και ταυτόχρονα να αγαπάς το θέλημα του Θεού. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.

Πολλοί αγωνίζονται να κατασκευάσουν ένα τέτοιο δρόμο, ένα δρόμο κάπου στη μέση χωρίς υποχρεώσεις, που να μην είναι κοπιαστικός, αλλά να μην οδηγεί και στην απώλεια....Ένα δρόμο που να μας πηγαίνει στον ουρανό, αλλά άνετα, χωρίς κόπο, χαλαρά.

Όμως ο λόγος του Θεού είναι καθαρός και απόλυτος « Δεν μπορείς δυο κυρίους να δουλεύεις.....»

Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν τον Ιησού Χριστό στη ζωή τους, αλλά δεν θέλουν να στερηθούν και αυτά που αγαπά η καρδιά τους. Όμως και πάλι ο λόγος του Θεού διακηρύσσει «όποιος θέλει να είναι φίλος του κόσμου, εχθρός του Θεού καθίσταται» Είναι απόλυτος ο λόγος του Θεού. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Αυτός είναι ο δρόμος του συμβιβασμού, που αν τον ακολουθήσουμε θα μας οδηγήσει σίγουρα στην απώλεια.

Μόνο ο δρόμος της μετάνοιας και της ταπείνωσης, της πίστης και της παράδοσης στον ζωντανό Ιησού Χριστό, μόνο ο δρόμος της αγάπης του Θεού οδηγεί στον Ουρανό και την αιώνια ζωή.
sak