Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Τι είναι η εκκλησία


Ο Θεός έχει μόνο ένα σώμα, την Εκκλησία. Η τελική μας επιδίωξη πρέπει να είναι η θεμελίωση Βιβλικών εκκλησιών.
Φοβάμαι ότι η τοπική εκκλησία σήμερα είναι καταφρονημένη. Αυτοί που εκτιμούνται σήμερα είναι οι «μεγάλοι κήρυκες» παγκόσμιας διακονίας. Ο ποιμένας μια εκκλησίας ή ομάδας 30 ή λιγότερων ανθρώπων δεν λέει και τίποτα.


Ο Ιησούς έδωσε τη ζωή Του για την Εκκλησία, μια όμορφη παρθένα, αγνή Εκκλησία. Αν θέλεις να δώσεις τη ζωή σου για κάτι στη διακονία, δώσε το στην Εκκλησία, σε μία εκκλησία, ένα σώμα πιστών, μία τοπική συνάθροιση.

Δεν υπάρχει ένα υπόλοιπο πιστών μέσα στην Εκκλησία. Όλοι ξέρουμε τη διδασκαλία του υπολοίπου, ξέρετε, ότι μέσα απ’ όλη την πορεία του Ισραήλ, υπήρχε ο Ισραήλ, ο λαός του Θεού και ένα υπόλοιπο αληθινών πιστών. Αυτό δεν είναι αλήθεια για την Εκκλησία. Δεν υπάρχει υπόλοιπο πιστών ή μια μικρή ομάδα πιστών μέσα σε μια μεγαλύτερη ομάδα που ονομάζεται Εκκλησία. Η Εκκλησία είναι το υπόλοιπο.

Η Εκκλησία του Ιησού Χριστού είναι όμορφη. Μπορεί να είναι ασθενική κατά διαστήματα, να είναι αδύναμη, δαρμένη. Δεν είναι τέλεια, αλλά είναι συντριμμένη. Περπατάει ταπεινά με το Θεό της.

Σήμερα εξαιτίας της έλλειψης Βιβλικής διδασκαλίας, η αποκαλούμενη Εκκλησία είναι γεμάτη με σαρκικούς, πονηρούς ανθρώπους ταυτισμένους με το Χριστιανισμό. Και μετά εξαιτίας όλων των κατσικιών ανάμεσα στα πρόβατα, τα πρόβατα ενοχοποιούνται για όλα τα πράγματα που κάνουν τα κατσίκια και μετά το όνομα του Θεού βλασφημείται ανάμεσα στα έθνη εξαιτίας μας.

Ιερ.λα:31: «Ιδού, έρχονται ημέραι, λέγει Κύριος, και θέλω κάμει προς τον οίκον Ισραήλ και προς τον οίκον Ιούδα διαθήκην νέαν

Αυτό το εδάφιο εφαρμόζεται και για την Εκκλησία. Δεν θέλω να μπω σε μάχες για εσχατολογικά, αλλά στην Καινή Διαθήκη, στην προς Εβραίους εφαρμόζεται αυτό στο λαό του Θεού.

«ουχί κατά την διαθήκην, την οποίαν έκαμον προς τους πατέρας αυτών, καθ' ην ημέραν επίασα αυτούς από της χειρός διά να εξαγάγω αυτούς εκ γης Αιγύπτου·»  (Ιερ.λα:32)

Λένε κάποιοι: «Όταν κοιτάς πίσω και βλέπεις τον Ισραήλ, βλέπεις ένα μάτσο ασεβείς ειδωλολάτρες. Και ανάμεσά τους υπήρχε ένα μικρό υπόλοιπο αληθινών πιστών». Αυτό είναι αλήθεια, αλλά δεν εφαρμόζεται στην Εκκλησία της Καινής Διαθήκης επειδή λέει: «Σκοπεύω να κάνω κάτι διαφορετικό».

«Ουχί κατά την διαθήκην, την οποίαν έκαμον προς τους πατέρας αυτών, καθ' ην ημέραν επίασα αυτούς από της χειρός διά να εξαγάγω αυτούς εκ γης Αιγύπτου· διότι αυτοί παρέβησαν την διαθήκην μου και εγώ απεστράφην αυτούς, λέγει Κύριος· αλλ' αύτη θέλει είσθαι η διαθήκη, την οποίαν θέλω κάμει προς τον οίκον Ισραήλ· μετά τας ημέρας εκείνας, λέγει Κύριος, θέλω θέσει τον νόμον μου εις τα ενδόμυχα αυτών…» (Ιερ.λα:32-33).

Κι επειδή το έχει κάνει αυτό, «θέλω είσθαι Θεός αυτών και αυτοί θέλουσιν είσθαι λαός μου»  (Ιερ.λα:33).

«Και δεν θέλουσι διδάσκει πλέον έκαστος τον πλησίον αυτού και έκαστος τον αδελφόν αυτού, λέγων, Γνωρίσατε τον Κύριον· διότι πάντες ούτοι θέλουσι με γνωρίζει από μικρού αυτών έως μεγάλου αυτών, λέγει Κύριος· διότι θέλω συγχωρήσει την ανομίαν αυτών και την αμαρτίαν αυτών δεν θέλω ενθυμείσθαι πλέον»  (Ιερ.λα:34).

Επειδή κάποιος λέει ότι είναι Εκκλησία ή ότι είναι Χριστιανός δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας. Κοιτάξτε τι λέει. Δεν θα διδάσκουν καν ο ένας τον άλλο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν δάσκαλοι και κήρυκες, αλλά θα υπάρχει μια έξοχη γνώση του Θεού ανάμεσά τους, ιδιαίτερα όσο αφορά στη συγχώρηση των αμαρτιών τους και τη φύση του Θεού.

«και θέλουσιν είσθαι λαός Μου και εγώ θέλω είσθαι Θεός αυτών»  (Ιερ.λβ:38) Δεν λέει: «Το ελπίζω, ίσως, αν είμαι τυχερός….».

Κοιτάξτε κι αυτό: «και θέλω δώσει εις αυτούς καρδίαν μίαν και οδόν μίαν…»  (Ιερ.λβ:39).

Κάποιοι κόπτονται ότι η εκκλησία είναι χίλια κομμάτια, ότι δεν υπάρχει η σωστή εκκλησία κτλ, κτλ.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι η Εκκλησία είναι μία. Πάντοτε ήταν μία.

Σταματήστε να λέτε τις ανοησίες που λέτε ότι το σώμα του Χριστού είναι χωρισμένο και υπάρχει ακαταστασία και είναι γεμάτο αμαρτία. Δεν θα μιλούσα για τη Νύμφη του Χριστού μ’ αυτό τον τρόπο.

Αυτό που έχετε είναι κατσίκια ανάμεσα στα πρόβατα. Κι επειδή εξασκείται ελάχιστη βιβλική πειθαρχία στην Εκκλησία, αυτά ζουν ανάμεσα στα πρόβατα και καταστρέφουν τα πρόβατα και όσοι ηγούνται της Εκκλησία θα πληρώσουν υψηλό τίμημα όταν θα σταθούν μπροστά σ’ Εκείνον που τα αγαπάει, επειδή δεν είχαν αρκετό θάρρος να σταθούν και να αντιμετωπίσουν τους κακούς.

Επειδή το κήρυγμα του Ευαγγελίου είναι τόσο υποτονικό, η εκκλησία, βασικά η πλειονότητά της, είναι σαρκική, άνθρωποι χαμένοι κι επειδή υπάρχει «δημοκρατία», αυτοί σε γενικές γραμμές κατευθύνουν την εκκλησία. Κι επειδή ο ποιμένας δεν θέλει να χάσει το μεγάλο αριθμό των ανθρώπων κι επειδή έχει λάθος αντιλήψεις όσο αφορά στον ευαγγελισμό και την αληθινή αναγέννηση, ικανοποιεί τους πονηρούς μέσα στην εκκλησία του και η μικρή ομάδα του από αληθινά πρόβατα που ανήκει στον Ιησού Χριστό κάθεται εκεί στη μέση όλου αυτού του θεάτρου, στη μέση όλης της κοσμικότητας, στη μέση όλων αυτών των οπτικοακουστικών μέσων.

Η Νύμφη του Χριστού είναι πολύτιμη για Εκείνον. Θα σου κοστίσει να υπηρετήσεις τον Ιησού. Θα σου κοστίσει την εκκλησία σου, τη φήμη σου και το δόγμα σου, τα πάντα. Αλλά η Νύμφη του Ιησού Χριστού το αξίζει αυτό.

Κοιτάξτε τι λέει. «Και θέλω δώσει εις αυτούς καρδίαν μίαν και οδόν μίαν» (Ιερ.λβ:39). Και ποιος είναι αυτός ο δρόμος; Είναι ο Χριστός, είναι ο αγιασμός, είναι η γνώση της πρώτης εντολής: «ἄκουε, Ἰσραήλ, κύριος ὁ θεὸς ἡμῶν κύριος εἷς ἐστιν».

«και θέλω κάμει διαθήκην αιώνιον προς αυτούς, ότι δεν θέλω αποστρέψει απ' οπίσω αυτών, διά να αγαθοποιώ αυτούς»  (Ιερ.λβ:40).

Εμείς απλά το διαβάζουμε αυτό και τόσοι πολλοί άνθρωποι που είναι πονηροί, που είναι χαμένοι, πηγαίνουν απλά στην εκκλησία την Κυριακή, ακούν αυτό το εδάφιο και σκέφτονται: «Ναι, ο Θεός έκανε μαζί μου διαθήκη αιώνια. Δεν θα αποστρέψει ποτέ από μένα, ποτέ, ποτέ! Είμαι ασφαλής εξαιτίας της χάρης του Θεού». Δεν διαβάζουν όμως και το δεύτερο μέρος.

«Θέλω κάμει διαθήκην αιώνιον προς αυτούς, ότι δεν θέλω αποστρέψει απ' οπίσω αυτών, διά να αγαθοποιώ αυτούς· και θέλω δώσει τον φόβον μου εις τας καρδίας αυτών, διά να μη αποστατήσωσιν απ' εμού» (Ιερ.λβ:40).

Η απόδειξη ότι ο Θεός έχει κάνει μαζί σου αιώνια διαθήκη, κύριε, είναι ότι έχει βάλει το φόβο Του μέσα σου έτσι ώστε να μην αποστατήσεις από Εκείνον. Αν αποστρέφεσαι και δεν αφήνεις να σε πειθαρχήσει, είναι απόδειξη ότι δεν έχει μπει ο φόβος Του μέσα σου!