Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί για τα Χριστούγεννα;


Από τη στιγμή που καταλάβατε για πρώτη φορά ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης, ζητήσατε να μάθετε την αλήθεια και για άλλες πτυχές αυτής της τόσο διαδεδομένης γιορτής, σε όλο τον κόσμο;

Αναρωτηθήκατε ποτέ από πού προήλθαν τα Χριστούγεννα;

· Αν υπάρχει μέσα στην Αγία Γραφή κάτι σχετικά μ’ αυτή τη γιορτή;
· Από πού προέρχονται όλα αυτά τα ασυνήθιστα σύμβολα που σχετίζονται με τον εορτασμό αυτής της ημέρας;
· Γιατί πρέπει να στολίζεται ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο;
· Ποια είναι η καταγωγή της ιδέας του Αϊ-Βασίλη;
· Γιατί φοράει ένα κόκκινο κοστούμι με γούνα;
· Γιατί υποτίθεται ότι κατεβαίνει από την καμινάδα;
· Γιατί βάζουν κάλτσες στο τζάκι;
· Γιατί αυτή η μέρα γιορτάζεται στις 25 Δεκεμβρίου;
· Από πού προέρχεται το Χριστουγεννιάτικο στεφάνι ή το γκι;
·  Γιατί ανταλλάσσονται δώρα;
· Τι σημαίνουν πραγματικά όλα αυτά τα σύμβολα και οι γιορτές;
·  Τι λέει η Αγία Γραφή γι’ αυτές τις γιορτές;
·  Ποια είναι η θέση του Θεού, για όλα αυτά;

Αν εκπλαγήκατε όταν ανακαλύψατε ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης, όταν ψάξετε να βρείτε τι σημαίνουν όλα τα υπόλοιπα, θα τα χάσετε…..

Παιδικές αναμνήσεις

Από τότε που ήμασταν μικρά παιδιά, οι περισσότεροι από εμάς περιμέναμε τα Χριστούγεννα, όσο καμιά άλλη γιορτή. Δεν πηγαίναμε σχολείο!! Τα μαγαζιά ήταν όμορφα διακοσμημένα και οι δρόμοι φωταγωγημένοι. Τα περισσότερα σπίτια της γειτονιάς είχαν φωτάκια και διάφορες φωτεινές φιγούρες. Για εβδομάδες, προσπαθούσαμε να μαντέψουμε και φανταζόμασταν τα δώρα που θα παίρναμε. Όλη η οικογένεια θα βγαίναμε να βρούμε ένα δέντρο. Το φέρναμε στο σπίτι και πλημμύριζε με γιρλάντες, μπάλες, και φώτα. Όλοι μαζί, συνεργαζόμασταν για να στολίσουμε το δέντρο. Μετά, κρεμούσαμε κάλτσες και πηγαίναμε για ύπνο, αν και ήταν σχεδόν αδύνατον να κοιμηθούμε από την αγωνία μας τι θα βρούμε το πρωί. Το πρωί, τρέχαμε και γονατίζαμε κάτω από το δέντρο για να πάρουμε τα δώρα μας, ανάλογα αν ήμασταν «καλά» ή «κακά» παιδιά!

Αυτή ήταν η εμπειρία πολλών από εμάς, έτσι μεγαλώσαμε. Κανένας μας δεν αναρωτήθηκε ποτέ σοβαρά για οποιοδήποτε απ’ αυτά τα πράγματα. Τα δεχτήκαμε σαν δεδομένα.

Όταν μας είπαν ότι όλες αυτές οι γιορτές γίνονται προς τιμή του Χριστού, δεν ψάξαμε την Αγία Γραφή να δούμε αν αυτό ήταν αλήθεια.

Ίσως, ορισμένοι από εμάς, όταν μάθαμε την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη, να απογοητευτήκαμε, αλλά οι περισσότεροι δεν προχωρήσαμε περισσότερο αναζητώντας την αλήθεια.

Όμως τώρα, ήρθε η ώρα! Πρέπει να κάνουμε συνειδητές επιλογές σχετικά με το θέμα, γιατί επηρεάζει τη λατρεία μας προς το Θεό, και ως εκ τούτου, τη σωτηρία μας. Ήρθε η ώρα να ακολουθήσουμε τη συμβουλή της Αγίας Γραφής: «Πάντα δοκιμάζετε, το καλόν κατέχετε» (Α’ Θες.ε:21).

Πολλοί θρησκευτικοί ηγέτες, προσπαθώντας να αντιδράσουν στην εμπορευματοποίηση των Χριστουγέννων, αναφωνούν: «Θα πρέπει να επιστρέψουμε το Χριστό στα Χριστούγεννα». Η αλήθεια είναι ότι ο Χριστός δεν ήταν ποτέ στα Χριστούγεννα και ούτε πρόκειται ποτέ να είναι!

Όσο κι αν ακούγεται συγκλονιστικό, ο Ιησούς Χριστός δεν γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου. Ακόμα, οι 12 απόστολοι που ήξεραν προσωπικά τον Ιησού, ποτέ δεν γιόρτασαν τέτοια γιορτή. Η Αγία Γραφή πουθενά δεν ενθαρρύνει τον εορτασμό των Χριστουγέννων, αλλά μάλλον καταδικάζει τέτοιες γιορτές.


Τα Χριστούγεννα δεν είναι χριστιανικά

Τα Χριστούγεννα δεν υπήρχαν σαν γιορτή στην πρώτη εκκλησία.... τα πρώτα στοιχεία αυτής της γιορτής είναι από την Αίγυπτο... Ειδωλολατρικά έθιμα σχετικά με τις Καλένδες του Ιανουαρίου κατέληξαν σε Χριστούγεννα.

Ο εορτασμός των Χριστουγέννων δεν υιοθετήθηκε στις μέρες των αποστόλων ή της πρώτης εκκλησίας της Καινής Διαθήκης. Η Εγκυκλοπαίδεια Americana, έκδοση1944, αναφέρει:

Τα Χριστούγεννα..., σύμφωνα με πολλές αρχές, δεν γιορτάζονταν στους πρώτους αιώνες της χριστιανικής εκκλησίας, οι χριστιανοί, σε γενικές γραμμές, μάλλον γιόρταζαν το θάνατο αξιόλογων ατόμων και όχι τη γέννησή τους.

Δείτε τις παρακάτω αναρτήσεις σχετικά με το θέμα:


http://epistoligr.blogspot.gr/2011/12/blog-post.html#axzz3MKkxsnPt

http://epistoligr.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1401.html#axzz3MKkxsnPt

http://epistoligr.blogspot.gr/2011/12/blog-post_804.html#axzz3MKkxsnPt

http://epistoligr.blogspot.gr/2011/12/blog-post_1689.html#axzz3MKkxsnPt

http://epistoligr.blogspot.gr/2012/12/blog-post_7831.html#axzz3MKkxsnPt

http://epistoligr.blogspot.gr/2011/08/blog-post_26.html#axzz3MKkxsnPt

http://epistoligr.blogspot.gr/2013/12/blog-post_8.html#axzz3MKkxsnPt

http://epistoligr.blogspot.gr/2012/12/blog-post_4254.html#axzz3MKkxsnPt

http://epistoligr.blogspot.gr/2013/12/blog-post_2369.html#axzz3MKkxsnPt

http://epistoligr.blogspot.gr/2012/12/21.html#axzz3MKkxsnPt

http://epistoligr.blogspot.gr/2012/12/blog-post_2921.html#axzz3MKkxsnPt

http://epistoligr.blogspot.gr/2011/12/blog-post_4580.html#axzz3MKkxsnPt

http://epistoligr.blogspot.gr/2012/01/blog-post_9270.html#axzz3MKkxsnPt