Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Αναζητώντας την αλήθεια - 057



Οι φιάλες της οργής του Θεού, εκχέονται στη διάρκεια της Μεγάλης Θλίψης.

Α.  Η οργή του Θεού εκχέεται.

Στη διάρκεια την τελευταίων 3 ½   χρόνων της Μεγάλης Θλίψης, οι φιάλες της οργής του Θεού θα εκχυθούν στη γη (Αποκ.ις).

Οι άνθρωποι θα έχουν εγκαύματα σε όλο τους το σώμα, από την κορυφή ως τα νύχια.

Η θάλασσα, λίμνες και ποταμοί θα γίνουν κόκκινοι σαν αίμα. Όλο το πόσιμο νερό θα μολυνθεί. Στο θηρίο που έχυσε το αίμα των αθώων μαρτύρων, τώρα θα του δοθεί αίμα για να πιει. Ο ήλιος θα γίνει τόσο έντονα καυτερός που οι άνθρωποι θα παθαίνουν εγκαύματα από τη ζέστη. Παρόλα αυτά, θα αρνηθούν να μετανοήσουν. Αντίθετα, εναντιωμένοι στο Θεό, γεμάτοι πικρία και φαρμάκι στο στόμα, θα εκστομίζουν κατάρες, βλασφημώντας το όνομα του Θεού..

Η πέμπτη πληγή θα εκχυθεί στην Ιερουσαλήμ, στο θρόνο του θηρίου, και ο ήλιος θα αποσυρθεί και στο σκοτάδι που θα έρθει οι άνθρωποι θα δαγκώνουν τη γλώσσα τους από τον πόνο, αλλά δεν θα παραδίνονται στο Θεό. Αντί αυτού, θα ξεστομίζουν κατάρες. Στην έκτη φιάλη ο Ευφράτης ποταμός θα ξεραθεί για να προετοιμαστεί ο δρόμος για τους βασιλιάδες της Δύσης να συγκεντρωθούν για τη μάχη του Αρμαγεδδώνα. Δαιμονικές δυνάμεις θα καταλάβουν τους βασιλιάδες ή ηγέτες του κόσμου και θα αρχίσουν να εξοπλίζουν στρατιωτικές δυνάμεις, για να πολεμήσουν ενάντια στο Χριστό και το στρατό Του. Ακόμα θα προσπαθήσουν να ανατρέψουν τις θείες δυνάμεις και να κυβερνήσουν τον κόσμο οι ίδιοι. Η τελευταία από τις πληγές θα είναι μια σκηνή αλλοφροσύνης, ένας κεραυνός, συνοδευόμενος από τρομαχτικές λάμψεις φωτός άνευ προηγουμένου. Ο πιο ισχυρός σεισμός όλης της ιστορίας θα πλήξει τη γη. Μετά θα πέσουν από τον ουρανό τεράστια κομμάτια χαλαζιού που θα ζυγίζουν όσο ένα εκατόλιτρο. Αλλά και πάλι, αυτοί οι σκληροτράχηλοι άνθρωποι θα βλασφημούν το Θεό εξαιτίας αυτής της πληγής, και ακόμα θα αρνούνται να μετανοήσουν.

Και βέβαια κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα θέλει να περάσει μέσα από τέτοια βασανιστήρια και αγωνία που αυτός ο κόσμος είναι προορισμένος να περάσει. Μπορεί να λέτε ότι αυτά δεν θα γίνουν ποτέ και είναι απλά ένα παραμύθι ή ένας μύθος. Αν πιστεύουμε ότι η Βίβλος είναι αληθινή, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η κρίση του Θεού έπεσε στην Αίγυπτο όταν ο λαός Ισραήλ ελευθερώθηκε από τα δεσμά. Θα θυμάστε ότι τα νερά του Νείλου έγιναν σαν αίμα, εξανθήματα βγήκαν σε ανθρώπους και ζώα, βροντές και χαλάζι έβρεχε πάνω στη γη, και ήταν τόσο δυνατό που κατέστρεψε κάθε σπαρτό στο χωράφι και έσπασε κάθε δέντρο στους αγρούς, και τρεις μέρες ήταν εντελώς σκοτάδι.

Αν ο Θεός μπορούσε να προκαλέσει όλες αυτές τις πληγές συν πολλές άλλες, πάνω στη γη της Αιγύπτου, ας μην είμαστε τόσο πολύ ανόητοι να πιστεύουμε ότι δεν θα μπορέσει ξανά να εκτελέσει το λόγο Του.

Οι κρίσεις του Θεού είναι αληθινές και βέβαιες. Αλλά υπάρχει αποφυγή από αυτές.
Όσο υπάρχει καιρός, ζήτησε τον Κύριο - μετανόησε από τις αμαρτίες σου, βαπτίσου στο όνομα του Ιησού Χριστού για άφεση αμαρτιών, και θα λάβεις τη δωρεά του Αγίου Πνεύματος. Αυτή είναι η πορεία αποφυγής της επερχόμενης κρίσης σ’ αυτό τον κόσμο. Σε καλεί σήμερα, άκουσε τη φωνή Του, μην απομακρύνεσαι.