Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Eνας στους δύο ευρωπαίους αντιμετώπισε οικονομικές ψηφιακές επιθέσεις


Eνας στους δύο Ευρωπαίους χρήστες αντιμετώπισε οικονομικές ψηφιακές επιθέσεις το 2014, με το 5% των ερωτηθέντων να αναφέρει ότι υπέστη απώλεια χρημάτων, αποκαλύπτει έρευνα της εταιρείας παροχής λύσεων προστασίας για ηλεκτρονικούς υπολογιστές Kaspersky Lab και της B2B International..

Σε ποσοστό 53% οι Ευρωπαίοι χρήστες του διαδικτύου βρέθηκαν αντιμέτωποι με απόπειρα διαδικτυακής κλοπής χρημάτων, σύμφωνα με την έρευνα.
Αναφορικά με τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε το 23% των χρηστών δήλωσε ότι οι χάκερς έκλεψαν τα χρήματά του αποκτώντας πρόσβαση σε λογαριασμούς υπηρεσιών πληρωμής, το 5% ότι εξαπατήθηκε και εισήγαγε τα στοιχεία σύνδεσής του σε μια πλαστή ιστοσελίδα και το 10% ότι τα στοιχεία σύνδεσής του είχαν υποκλαπεί από κακόβουλο λογισμικό.

Κατά μέσο όρο, όσοι χρήστες έπεσαν θύματα διαδικτυακής κλοπής έχασαν 313 δολάρια, αλλά ένα στα έξι θύματα έχασε πάνω από 1.000 δολάρια λόγω διαδικτυακής απάτης. Εκτός όμως από τα χρήματα, όπως τονίζεται στη μελέτη, οι ψηφιακοί εγκληματίες αποκτούν πολύτιμα δεδομένα από τους χρήστες με διάφορες μεθόδους.

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να «διεισδύσουν» στα πορτοφόλια τους είναι να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς που διαθέτουν οι χρήστες σε συστήματα πληρωμών, διαδικτυακές τραπεζικές υπηρεσίες ή ηλεκτρονικά καταστήματα που αποθηκεύουν δεδομένα πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.


Ανάμεσα στις πολλές τεχνικές που χρησιμοποιούν για να συλλέξουν τις εν λόγω πληροφορίες είναι και οι ιστοσελίδες «ψαρέματος» (phishing), οι οποίες μιμούνται επίσημες ιστοσελίδες, το κακόβουλο λογισμικό που συλλέγει στοιχεία και κωδικούς πρόσβασης κ.ά.

sofokleousin.gr