Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Κλάπηκε το ειδώλιο του θείου βρέφους από την Ομόνοια

Χτύπησαν και στο κέντρο της Αθήνας οι "απαγωγείς του θείου βρέφους".

Οι γιορτές του παγκόσμιου εμπορίου στις απαστράπτουσες μητροπόλεις ανατολής και δύσης έχουν δημιουργήσει ένα κύμα δημώδους αντίδρασης καθώς εξαπλώνεται το διεθνές φαινόμενο αλλοίωσης των χριστουγεννιάτικων διάκοσμων από αγνώστους.

Μόλις δύο ημέρες μετά την «γέννησή» του έπεσε θύμα «απαγωγέων» το ειδώλιο που αναπαριστά "θείο βρέφος" της φάτνης της Ομόνοιας, στο κέντρο της Αθήνας. 

Η απουσία του έγινε αντιληπτή τόσο από τους υπαλλήλους του Δήμου που είναι εντεταλμένοι με την συντήρηση του χώρου όσο και από τους απλούς περαστικούς στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Η «απαγωγή» αυτή έγινε στο κεντρικότερο σημείο από όλες όσες έχουν καταγραφεί φέτος σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες και έχουν φτάσει σε διψήφιο αριθμό.

Ένα «αναπληρωματικό» θείο βρέφος τοποθετήθηκε στο σημείο μετά τον εντοπισμό της κλοπής, μαζί με security ώστε να ολοκληρωθεί η εορταστική περίοδος (καθολικών και παγανιστών) χωρίς άλλες..εκπλήξεις.