Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Αναζητώντας την αλήθεια - 056



Εμφάνιση και βασιλεία του Αντίχριστου.

Α.  Κατάσταση του Κόσμου.

Καθώς η Εκκλησία γιορτάζει την αγάπη και την κοινωνία του Κυρίου, η οποία θα κρατήσει για εφτά χρόνια, ο κόσμος θα περνάει καιρό ταραχής τέτοιο που δεν πέρασε ποτέ από την αρχή του κόσμου. Ματθ.κδ:21.

Αυτή είναι η ώρα που ολόκληρος ο κόσμος θα κυβερνιέται από έναν άνθρωπο τον Αντίχριστο.

Τώρα, είμαστε στην περίοδο της προετοιμασίας για μια παγκόσμια συγχώνευση όλων των φυλών, εθνών, πολιτισμών και θρησκειών των ανθρώπων.

Στην Αποκ.ιζ:17 διαβάζουμε: Διότι ο Θεός έδωκεν εις τας καρδίας αυτών να κάμωσι την γνώμην αυτού, και να γείνωσι της αυτής γνώμης και να δώσωσι την βασιλείαν αυτών εις το θηρίον, εωσού εκτελεσθώσιν οι λόγοι του Θεού.

Άλλο κείμενο στη Β’ Θες.β:7-12 μας λέει: διότι το μυστήριον της ανομίας ήδη ενεργείται, μόνον έως να εκβληθή εκ μέσου ο κωλύων τώρα· και τότε θέλει αποκαλυφθή ο άνομος, τον οποίον ο Κύριος θέλει απολέσει με το πνεύμα του στόματος αυτού και θέλει εξαφανίσει με την επιφάνειαν της παρουσίας αυτού· όστις θέλει ελθεί κατ' ενέργειαν του Σατανά εν πάση δυνάμει και σημείοις και τέρασι ψεύδους και εν πάση απάτη της αδικίας μεταξύ των απολλυμένων, διότι δεν εδέχθησαν την αγάπην της αληθείας διά να σωθώσι και διά τούτο θέλει πέμψει επ' αυτούς ο Θεός ενέργειαν πλάνης, ώστε να πιστεύσωσιν εις το ψεύδος, διά να κατακριθώσι πάντες οι μη πιστεύσαντες εις την αλήθειαν, αλλ' ευαρεστηθέντες εις την αδικίαν.

Μέσα στους αιώνες υπήρχε μια άναρχη δύναμη που εργαζόταν, και τώρα στα τέλη των καιρών, που οι άνθρωποι βρίσκουν ευχαρίστηση στην αδικία, ο κωλύων όπου είναι το Άγιο Πνεύμα (μέσα στην εκκλησία) θα συγκρατήσει έως ότου οι πιστοί αρπαχτούν.

Θα εγκαθιδρυθεί μια παγκόσμια κυβέρνηση και ένας παγκόσμιος δικτάτορας ή πρόεδρος θα ηγείται αυτής.

Χωρίς αμφιβολία οι κάμερες της τηλεόρασης θα είναι στο προσκήνιο και τα νέα θα αστράπτουν παντού, ότι ένας άντρας ειρήνης, ένας παγκόσμιος κυβερνήτης εκλέχτηκε. Το ιγ κεφάλαιο  της Αποκάλυψης χρησιμοποιεί τη λέξη θηρίο για να εκφράσει την ιδέα ότι αυτό θα είναι ένας άντρας μεγάλης δύναμης και ικανότητας, να επιβάλλει το θέλημά του πάνω στον κόσμο. Αυτός ο όρος (θηρίο) δεν χρησιμοποιήθηκε για να δηλώσει απέχθεια, αλλά για να εκφράσει ότι αυτός ο άντρας θα είναι αξιοθαύμαστος, θα τον φοβούνται και θα τον λατρεύουν.

Η εξυπνάδα με την οποία θα επικρατήσει στο προσκήνιο του κόσμου θα είναι μοναδική.

Προσωρινά θα σταματήσει τους πολέμους και θα βρει θαυμαστές οικονομικές μεθόδους.

Θα επικρατήσει η ευημερία, και ο φόβος που είχε τρυπώσει σε κάθε καρδιά μέσα στον κόσμο, θα δώσει την θέση του στην ελπίδα.

Ο κόσμος θα στέκεται με δέος και θα θαυμάζουν την ιδιοφυία και την δύναμή του, ενώ εκατομμύρια θα τον λατρεύουν σαν Θεό. Η εποχή του κομπιούτερ επίσης θα συνεισφέρει στην ικανότητά του να ελέγχει την ζωή κάθε προσώπου στην υδρόγειο. Το μόνο του όνειρο, αγώνας του και φιλοδοξία του είναι να καταστρέψει ακόμα και την σκέψη του Θεού μέσα στις διάνοιες των ανθρώπων, και να υψωθεί πάνω από οτιδήποτε θείο που ο κόσμος ποτέ γνώριζε.

Η Βίβλος λέει γι’ αυτόν τον κυβερνήτη: Και δια της πανουργίας αυτού θέλει κάμει να ευοδούται η απάτη εν τη χειρί αυτού, και εν ειρήνη θέλει αφανίσει πολλούς Δανιήλ η:25. Αυτός ο υπεράνθρωπος που θα είναι η ενσάρκωση του Σατανά, θα του δοθεί η εξουσία παγκόσμιου ελέγχου.

Το έθνος του Ισραήλ έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο σ’ αυτή τη χρονική περίοδο. Έχει προφητευτεί εδώ και χιλιάδες χρόνια ότι οι Εβραίοι θα επιστρέψουν στη γη της Παλαιστίνης, ακόμα κι αν δεν πιστεύουν στον αληθινό Μεσσία Τους Ιεζεκιήλ κβ:19-22 & Σοφ.β:1-2.

Θα αρχίσουν πάλι να κτίζουν το ναό του Δαβίδ, αφού ο Θεός θα έχει πάρει το λαό του ονόματός Του, Πράξ.ιε:14-16, ο οποίος ξέρουμε ότι θα είναι η νύφη του Χριστού. Αφού θα έχουν ανοικοδομήσει το ναό τους, οι παλιές θυσίες εγκαθιδρύονται και πάλι, Αποκ.ια:1-2.

Είναι κοινής αποδοχής ότι ακόμα και σήμερα οι Εβραίοι συγκεντρώνουν υλικά για να κτίσουν αυτό το ναό και τα προσχέδια γι’ αυτόν έχουν ήδη βγει. Μια μεγάλη μερίδα του πλούτου του κόσμου βρίσκεται στην περιοχή γύρω από την Παλαιστίνη, και όλα τα έθνη του κόσμου θα επιθυμούσαν πολύ να βάλουν χέρι σ’ αυτή την προικισμένη περιοχή.

Ο Αντίχριστος που είναι τώρα κυβερνήτης, θα κάνει μια συμφωνία με τους Εβραίους (Δαν.θ:27), την οποία ο προφήτης Ησαίας ονομάζει η συμφωνία με το θάνατο (Ης.η:15). Μετά, στο μέσο αυτής της επταετούς περιόδου, ο Αντίχριστος αρνείται να δώσει άδεια στους Εβραίους να προσφέρουν θυσίες στο ναό, που είναι το βδέλυγμα της ερημώσεως που ειπώθηκε από τον προφήτη Δανιήλ και τον Ιησού. Ματθ.κδ:21-26, οι Εβραίοι θα τον απορρίψουν εφόσον δηλώνει τον εαυτό του Θεό, και αρνείται να τους επιτρέψει να λατρεύσουν στο ναό. Όλοι διατάσσονται να λατρεύουν την εικόνα του Αντίχριστου, η οποία θα δημιουργηθεί και όσοι αρνούνται να προσκυνήσουν θα σκοτώνονται.

Μετά ο Αντίχριστος θα στραφεί ενάντια στους Εβραίους και φοβεροί διωγμοί θα ακολουθήσουν που ονομάζονται καιρός της στεναχώριας του Ιακώβ, Ιερεμ.λ:5-7, όταν ο Αντίχριστος θα προσπαθήσει να καταστρέψει το σπέρμα του Αβραάμ από το πρόσωπο της γης.

Ένα σημείο θα τοποθετηθεί στο μέτωπο ή στο δεξί χέρι κάθε ανθρώπου, για να αγοράζει ή να πουλάει. Ο αριθμός του θηρίου είναι 666. Πλούσιοι, φτωχοί, μικροί και μεγάλοι, όλοι πρέπει να έχουν αυτόν τον αριθμό για να επιζήσουν, γιατί κανείς δεν θα μπορεί να αντέξει για πολύ χωρίς τρόφιμα γι’ αυτόν και την οικογένεια του.

Πολλοί άνθρωποι ελπίζουν να σωθούν στη διάρκεια της μεγάλης θλίψης εάν δεν είναι στην Αρπαγή.

Αλλά πως είναι δυνατόν να βλέπεις τα παιδιά σου και τη γυναίκα / άντρα σου να πεθαίνουν της πείνας, και να μην λάβεις το χάραγμα;

Aν νομίζεις ότι είναι δύσκολο να ζήσεις για το Θεό τώρα, πως θα είναι τότε που το πνεύμα του Θεού θα έχει φύγει από τη γη, και θα πρέπει να ζήσεις με τη δική σου δύναμη;

Β. Η κρίση των ακόλουθων του θηρίου.

Δεν θα υπάρχει διέξοδος γι’ αυτούς που έχουν δεχτεί το χάραγμα του θηρίου. Θα πρέπει να πιουν από τον οίνο της οργής του Θεού και μετά θα βασανίζονται αιώνια με πυρ και θείο Αποκ.ιδ:9-11.

Αυτοί που δεν θα δεχτούν το χάραγμα, θα σκοτωθούν και έτσι δεν μένουν πολλές εναλλακτικές λύσεις. Η μόνη ελπίδα σ’ αυτή τη χρονική περίοδο θα είναι να δώσεις τη ζωή σου πρός ομολογία του Ιησού Αποκ.ι:4.

Γιατί οι άνθρωποι θα εξαπατηθούν παίρνοντας τον αριθμό του θηρίου; Γιατί δεν πίστεψαν στην αλήθεια όταν είχαν την ευκαιρία να την δεχτούν.

Σήμερα είναι ημέρα σωτηρίας, τώρα είναι καιρός ευπρόσδεκτος, Β’ Κορ.ς:2.

Αν καλέσουμε τον Κύριο ενόσω είναι κοντά, μπορούμε να Τον βρούμε. Δεν είναι στο θέλημά Του να χαθεί κανείς, αλλά όλοι να μετανοήσουν. Θα είναι φριχτό πράγμα να απορρίψουμε τον Κύριο όταν μας καλεί σήμερα, και να περάσουμε αυτή την περίοδο της μεγάλης θλίψης.