Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Αναζητώντας την αλήθεια - 041




Α. ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΜΕ ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΗ.

Αυτό είναι ένα άλλο μέρος του σχεδίου της σωτηρίας που οι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να παρακάμψουν. Στους Κολ.β:12 λέει συνταφέντες μετ' αυτού εν τω βαπτίσματι. Έχετε δει εσείς ποτέ ένα θαμμένο σώμα με μερικές χούφτες χώματος ραντισμένο πάνω του; Και βέβαια όχι. Δεν μπορεί να γίνει ποτέ. Ούτε μπορεί ποτέ να ραντιστεί κάποιος με νερό και να θεωρείται βαπτισμένος. Η Word Book Εγκυκλοπαίδεια Μέρος πρώτο Σελ.651 λέει: Στην αρχή όλοι οι βαπτισμοί ήταν με ολοκληρωτική καταβύθιση. Στην Καθολική Εγκυκλοπαίδεια, Μέρος Δεύτερο σελ.263 βρίσκουμε ότι στους πρώτους αιώνες όλοι βαπτίζονταν με καταβύθιση σε ποτάμια, λίμνες και βαπτιστήρια. Η καταβύθιση δεν ήταν κατάλληλη αφότου η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία καθιέρωσε το νηπιοβαπτισμό. Ο τρόπος άλλαξε σε ράντισμα (Brittanika Εγκυκλοπαίδεια, 11η έκδοση, Μέρος 30 Σελίδες 265-266).


Η μετάνοια είναι τύπος του θανάτου του Χριστού. Το βάπτισμα είναι τύπος της ταφής Του. Βγαίνοντας έξω από τον υγρό τάφο του βαπτίσματος είναι τύπος της ανάστασής Του.

Β. Ο ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ.

Γιατί ο Ιησούς έδωσε εντολή να βαπτίζουν στο όνομα;

·      Και δεν υπάρχει δι ουδενός άλλου η σωτηρία διότι ούτε όνομα είναι υπό τον ουρανόν δεδομένον μεταξύ των ανθρώπων , δια του οποίου πρέπει να σωθώμεν. Πράξ.δ:12
·      Δια τούτο και ο Θεός υπερύψωσεν αυτόν, και εχάρισεν εις αυτόν όνομα το υπέρ πάν όνομα. Φιλιπ.β:9-11.
·     ...υπεράνω πάσης αρχής και εξουσίας και δυνάμεως και κυριότητας και παντός ονόματος ονομαζομένου, ου μόνον εν τω αιώνι τούτω, αλλά και εν τω μέλλοντι. Εφεσ.α:21.
·      και παν ότι αν πράττητε εν λόγω ή εν έργω, πάντα εν τω ονόματι του Κυρίου Ιησού πράττετε. Κολ.γ:17. Το βάπτισμα είναι και λόγος και έργο.
· ...αλλά απελούσθητε, αλλά αγιάσθητε, αλλ’ εδικαιώθητε δια του ονόματος του Κυρίου Ιησού, και δια του πνεύματος του Θεού ημών. Α Κορ.ς:11