Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Αναζητώντας την αλήθεια - 040




ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ;

Ο Ματθαίος καταγράφει τη μεγάλη εντολή του Ιησού λέγοντας ότι το βάπτισμα πρέπει να γίνεται στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. 

Δεν υπάρχει καμία αντίφαση μεταξύ του λόγου που γράφει ο Ματθαίος και αυτού που είπε ο Πέτρος την ημέρα της Πεντηκοστής. 

Ο Πατήρ, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα είναι μόνο τίτλοι, δεν είναι ονόματα. Όταν βρούμε το όνομα του Πατέρα, το όνομα του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, ξέρουμε πως να βαπτίζουμε - το όνομα είναι Ιησούς. 


Εάν θα πρέπει να έχουμε το όνομά Του επάνω μας στο βάπτισμα, μόνο οι τίτλοι δεν το επιτυγχάνουν. Καμία νύφη δεν παίρνει το όνομα «Πατέρας», ή «Υιός» σαν επώνυμο ακόμα κι αν ο γαμπρός είναι ένας γιος. 

Το όνομα είναι που έχει σημασία, και μπορούμε να δούμε απλά ότι το όνομα του Ιησού, είναι αυτό που παίρνουμε στο βάπτισμα. 

Γιατί «ό,τι αν πράττουμε εν λόγω ή εν έργω, πάντα εν τω ονόματι του Κυρίου Ιησού πράττουμε» (Κολ.γ:17), και στο Ματθ.κη:19, στο βάπτισμα, κατηγορηματικά παραλείπεται το όνομα Ιησούς και απλά επαναλαμβάνονται τα λόγια που είπε;

Στις Πράξεις κβ:16 λέει ότι το βάπτισμα στο νερό είναι για τον καθαρισμό των αμαρτιών μας. Υπάρχει άφεση αμαρτιών χωρίς να χυθεί αίμα και δεν πέθανε ο Ιησούς για τις αμαρτίες μας;

Μπορούν να αφαιρεθούν οι αμαρτίες μας επαναλαμβάνοντας την εντολή (Ματθ.κη:19) χωρίς να ειπωθεί το όνομα του Ιησού; (Πράξ.ι:43). Ούτε ένα άτομο σε όλη την Καινή Διαθήκη δεν βαπτίστηκε με κανένα άλλον τρόπο, μετά την ίδρυση της Εκκλησίας εκτός στο όνομα του Ιησού.