Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

7 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να περιμένεις από τους άλλους:



Οι μεγαλύτερες απογοητεύσεις στη ζωή μας, είναι συχνά το αποτέλεσμα άστοχων προσδοκιών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με τις σχέσεις και τις αλληλεπιδράσεις μας με τους άλλους.

Απαλύνοντας τις προσδοκίες σας από άλλους ανθρώπους θα μειώσει σε μεγάλο βαθμό την περιττή απογοήτευση και την οδύνη στη ζωή και των δύο μερών, και θα σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε ξανά στα πράγματα που πραγματικά έχουν σημασία. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα ...

1. Να σταματήστε να περιμένετε να συμφωνήσουν μαζί σας.

Αξίζετε να είστε ευτυχισμένοι. Αξίζετε να ζήσετε τη ζωή που σας ενθουσιάζει. Μην αφήνετε τις απόψεις των άλλων να σας κάνουν να το ξεχνάτε αυτό. Δεν είστε σ’ αυτό τον κόσμο για να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες των άλλων, ούτε θα πρέπει να αισθάνεστε ότι οι άλλοι είναι εδώ για να ανταποκριθούν στις δικές σας. Στην πραγματικότητα, όσο περισσότερο εγκρίνεις τις δικές σου αποφάσεις στη ζωή, τόσο λιγότερο θα πρέπει να έχεις την έγκριση από όλους τους άλλους.

Θα πρέπει να τολμήσεις να είσαι ο εαυτός σου, και να ακολουθείς τη δική σου διαίσθηση, όσο τρομακτικό ή περίεργο αισθάνεσαι ή  μπορεί να αποδειχθεί το γεγονός. Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους. Μην αποθαρρύνεσαι από την πρόοδο ή την επιτυχία τους. Ακολούθησε το δικό σου μονοπάτι και μείνε πιστός στο σκοπό σου. Επιτυχία είναι τελικά το να δαπανάς τη ζωής σου με χαρά με το δικό σου τρόπο.

2. Να σταματήστε να περιμένετε να σας σέβονται περισσότερο από ό, τι σέβεστε εσείς τον εαυτό σας.

Η αληθινή δύναμη είναι στην ψυχή και το πνεύμα, όχι στους μυς. Είναι στο να έχεις πίστη και εμπιστοσύνη σ’ αυτό που είσαι, και μια προθυμία να ενεργήσεις πάνω σ’ αυτό. Αποφάσισε τώρα, να μη ζητιανέψεις ποτέ ξανά από κανένα αγάπη, σεβασμό και την προσοχή που εσύ θα πρέπει να δείχνεις στον εαυτό σου.

Σήμερα, κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη και πες του, «Σ 'αγαπώ, και από τώρα και στο εξής θα λειτουργώ έτσι». Είναι σημαντικό να είσαι καλός και ευχάριστος για τους άλλους, αλλά είναι ακόμη πιο σημαντικό να είσαι καλός και ευχάριστος για τον εαυτό σου. Όταν αγαπάς και σέβεσαι τον εαυτό σου, του δίνεις την ευκαιρία να είναι ευτυχισμένος. Όταν είσαι χαρούμενος, θα γίνεις ένας καλύτερος φίλος, ένα καλύτερο μέλος οικογένειας, και ένας καλύτερος ΕΣΥ.

3. Να σταματήστε να περιμένετε (και να χρειάζεστε) να τους αρέσετε.

Μπορεί να αισθάνεσαι ανεπιθύμητος και ανάξιος για ένα άτομο, αλλά την ίδια στιγμή είσαι ανεκτίμητος για κάποιο άλλο. Μην ξεχνάς ποτέ την αξία σου. Να περνάς το χρόνο σου με ανθρώπους που σε εκτιμούν. Δεν έχει σημασία πόσο καλός είσαι με τους ανθρώπους, πάντα θα υπάρχει ένα αρνητικό πρόσωπο που θα σε επικρίνει. Χαμογέλα, αγνόησέ το και συνέχισε.

Σ’ αυτό τον τρελό κόσμο που προσπαθεί να σε κάνει σαν όλους τους άλλους, η πιο σκληρή μάχη που θα πρέπει να δώσεις, είναι η μάχη να είσαι ο εαυτός σου. Και καθώς θα αγωνίζεσαι, δεν θα αρέσεις σε πολλούς. Μερικές φορές θα σου δώσουν παρατσούκλια, ακριβώς επειδή είσαι «διαφορετικός». Αλλά αυτό είναι απολύτως εντάξει. Αυτά που σε κάνουν διαφορετικό είναι αυτά που σε κάνουν ΕΣΕΝΑ, και οι σωστοί άνθρωποι θα σας αγαπήσουν γι’ αυτό.

4. Να σταματήστε να περιμένετε να συμφωνήσουν μαζί σας σ’ αυτό που νομίζετε ότι είναι.

Αγάπη και σεβασμός προς τους άλλους, σημαίνει να τους αφήνεις να είναι ο εαυτός τους. Όταν σταματήσεις να περιμένεις οι άνθρωποι να λειτουργούν μ’ ένα συγκεκριμένο τρόπο, μπορείς να αρχίσεις να ΤΟΥΣ εκτιμάς.

Δώσε ιδιαίτερη προσοχή, και να σέβεσαι τους ανθρώπους γι’ αυτό που είναι και όχι γι’ αυτό που θα ήθελες να είναι. Δεν γνωρίζουμε τόσο καλά ούτε το μισό των περισσότερων ανθρώπων, απ’ όσο νομίζουμε ότι το ξέρουμε. Και πραγματικά, γνωρίζοντας κάποιον περισσότερο, είναι αυτό που τον κάνει θαυμάσιο. Κάθε άνθρωπος είναι αξιόλογος και όμορφος, απλά χρειάζεται λίγο περισσότερη υπομονή για να μπορέσουμε να το δούμε. Όσο περισσότερο γνωρίζεις κάποιον, τόσο περισσότερο θα είσαι σε θέση να κοιτάξεις πέρα από την εμφάνισή του και να δεις την ομορφιά του ποιος πραγματικά είναι.

5. Να σταματήστε να περιμένετε να ξέρουν τι σκέφτεστε.

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να διαβάσουν το μυαλό. Ποτέ δεν ξέρουν πώς αισθάνεσαι αν δεν τους πεις. Το αφεντικό σου; Ναι, δεν ξέρει ότι ελπίζεις μια προαγωγή, επειδή δεν του το έχεις πει ακόμα. Αυτός ο χαριτωμένος άνθρωπος που δεν του έχεις μιλήσει επειδή είσαι πάρα πολύ ντροπαλός; Ναι, το μάντεψες, δεν σου έχει δώσει χρόνο μόνο και μόνο επειδή ούτε εσύ του έχεις δώσει χρόνο.

Στη ζωή, πρέπει να επικοινωνείς με τους άλλους τακτικά και αποτελεσματικά. Και συχνά, πρέπει ν’ ανοίγεις το στόμα σου και να λες τις πρώτες λέξεις. Πρέπει να πεις στον κόσμο τι σκέφτεσαι. Είναι τόσο απλό.

6. Να σταματήστε να περιμένετε να αλλάξουν ξαφνικά.

Αν υπάρχει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά σε κάποιον που σε ενδιαφέρει και ελπίζεις ότι θα εξαφανιστεί με την πάροδο του χρόνου, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα γίνει. Αν πρέπει πραγματικά να αλλάξει κάτι, να είσαι ειλικρινής και να ανοίξεις τα χαρτιά σου, έτσι ώστε αυτό το άτομο να ξέρει πώς αισθάνεσαι και τι περιμένεις να κάνει.

Στο μεγαλύτερο ποσοστό όμως, δεν μπορείς να αλλάξεις τους ανθρώπους και δεν θα πρέπει να δοκιμάσεις. Είτε αποδέχεσαι αυτό που είναι ή επιλέγεις να ζήσεις χωρίς αυτούς. Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά δεν είναι. Όταν προσπαθείς ν’ αλλάξεις τους ανθρώπους, συνήθως παραμένουν οι ίδιοι, αλλά όταν δεν προσπαθείς  να τους αλλάξεις - όταν τους υποστηρίζεις και τους δίνεις την ελευθερία να είναι όπως είναι - σταδιακά αλλάζουν με τον πιο όμορφο τρόπο. Γιατί αυτό που πραγματικά τους αλλάζει είναι ο τρόπος που τους βλέπεις.

7. Να σταματήστε να περιμένουμε να είναι "OK".

Να είσαι λίγο πιο ευγενικός από το αναγκαίο, γιατί ο καθένας που συναντάς δίνει τη δική του μάχη, ακριβώς όπως εσύ. Κάθε χαμόγελο ή έκφραση δύναμης, κρύβει μια εσωτερική πάλη εξίσου πολύπλοκη και ασυνήθιστη, όπως τη δική σου.

Να θυμάσαι ότι αποδεχόμενος τα καλά σου, δεν σημαίνει ότι αγνοείς τα κακά σου. Μετριόμαστε από την ικανότητά μας να ξεπερνάμε τις αντιξοότητες και τις ανασφάλειες, όχι αποφεύγοντας τις. Στηρίζοντας, μοιραζόμενοι και προσφέροντας σε άλλους ανθρώπους είναι από τα μεγαλύτερα οφέλη της ζωής. Αυτό συμβαίνει φυσιολογικά, αν το επιτρέψουμε, επειδή όλοι έχουμε παρόμοια όνειρα, ανάγκες και αγώνες. Μόλις το δεχτούμε αυτό, τότε ο κόσμος γίνεται ένας χώρος όπου μπορούμε να δούμε κάποιον στα μάτια και να του πούμε, «είμαι χαμένος και αγωνίζομαι αυτή τη στιγμή», τότε αυτός μπορεί να γνέψει και να πει, «κι εγώ», και αυτό είναι εντάξει . Επειδή δεν είσαι «OK» όλη την ώρα, είναι απολύτως εντάξει.
Μια δεύτερη σκέψη

Οι άνθρωποι σπάνια συμπεριφέρονται ακριβώς με τον τρόπο που θα θέλαμε. Να ελπίζετε για το καλύτερο, αλλά να περιμένετε το λιγότερο. Και να θυμάστε, το μέγεθος της ευτυχίας σας θα είναι ευθέως ανάλογο των σκέψεών σας, πώς επιλέγετε να σκέφτεστε για τα πράγματα. Ακόμη και αν μια κατάσταση ή σχέση δεν προχωράει καθόλου, ακόμα αξίζει τον κόπο, αν σας έκανε να νιώσετε κάτι καινούριο, ή σας δίδαξε κάτι νέο.