Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ίσως να μην ήξερες...

Όταν βαπτίζεις στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, ουσιαστικά υποστηρίζεις τη θεωρία της τριάδας των τριών υποστάσεων ή προσώπων.

ΟΜΩΣ, από αυτές τις 3 υποστάσεις σου, μόνο ο Υιός πέθανε. Ο άνθρωπος Ιησούς Χριστός.

Ο Πατέρας δεν πέθανε ποτέ, ούτε το Άγιο Πνεύμα. Καταλαβαίνεις τι κάνεις λοιπόν, όταν λες στον βαπτιζόμενο ότι τον βαπτίζεις στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος; Γιατί το βάπτισμα σημαίνει ταφή και θάνατο.

Ρωμ.ς:3 «Η αγνοείτε ότι όσοι εβαπτίσθημεν εις Χριστόν Ιησούν, εις τον θάνατον αυτού εβαπτίσθημεν;».

Βαπτιζόμαστε λοιπόν εις Χριστόν Ιησούν και όχι εις Πατέραν Υιόν και Άγιον Πνεύμα!

Ρωμ.ς:4 «Συνετάφημεν λοιπόν μετ' αυτού διά του βαπτίσματος εις τον θάνατον….». Μετ’ αυτού, όχι μετ’ αυτών!

Ρωμ.ς:5 «…εγείναμεν σύμφυτοι με αυτόν κατά την ομοιότητα του θανάτου αυτού..».

Ρωμ.ς:8 «Εάν δε απεθάνομεν μετά του Χριστού…».

Γιατί λοιπόν δεν κάνεις αυτό που έκαναν οι απόστολοι και όλη η πρώτη εκκλησία που κατάλαβαν τι σήμαιναν τα λόγια του Ιησού «βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος» και φυσικά υπάκουσαν ακριβώς όταν βάπτιζαν στο όνομα του Ιησού;

Ακόμα και ο απόστολος Παύλος που δεν ήταν παρών όταν ο Ιησούς είπε αυτά τα λόγια αλλά πήρε δι’ αποκαλύψεως τη διδασκαλία, ο Θεός του αποκάλυψε ότι πρέπει να βαπτίζει στο όνομα του Ιησού, όπως και έκανε. Τίνος «αποκάλυψη» είναι η επανάληψη των λόγων Του και όχι η υπακοή; Ιωάν.ιδ:15 «Εάν με αγαπάτε, τας εντολάς μου φυλάξατε». Όχι επαναλάβατε!!!

Δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά βάπτισης στην Καινή Διαθήκη «εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος».

Το βάπτισμα, μαζί με τη μετάνοια, είναι η πρώτη πράξη υπακοής στο ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού: Α’ Κορ.ιε:1-4 «Σας φανερόνω δε, αδελφοί, το ευαγγέλιον, το οποίον εκήρυξα προς εσάς, το οποίον και παρελάβετε, εις το οποίον και ίστασθε, διά του οποίου και σώζεσθε, τίνι τρόπω σας εκήρυξα αυτό, αν φυλάττητε αυτό, εκτός εάν επιστεύσατε ματαίως. Διότι παρέδωκα εις εσάς εν πρώτοις εκείνο, το οποίον και παρέλαβον, ότι ο Χριστός απέθανε διά τας αμαρτίας ημών κατά τας γραφάς, και ότι ετάφη, και ότι ανέστη την τρίτην ημέραν κατά τας γραφάς».

Δεν αρκεί απλά να κάνεις κάτι για το Θεό, πρέπει να το κάνεις σωστά, γιατί Β’ Τιμ.β:5 «Εάν δε και αγωνίζηταί τις, δεν στεφανούται, εάν νομίμως δεν αγωνισθή».


  • Πατέρας: δεν είναι όνομα
  • Υιός: δεν είναι όνομα
  • Πνεύμα Άγιο: δεν είναι όνομα

Αλλά, υπάρχει ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ υπό τον ουρανόν δεδομένον μεταξύ των ανθρώπων, διά του οποίου πρέπει να σωθώμεν! (Πράξ.δ:12).

Αν πας σε μια τράπεζα για να εισπράξεις μια επιταγή, δεν μπορείς να υπογράψεις με την ιδιότητα: Πατέρας!!! Πρέπει να γράψεις το όνομά σου!

Τώρα, ξέρεις!