Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

τι δεν καταλαβαίνεις ;

To 2000 H "ιερά" σύνοδος της ρωσικής καθεστωτικής εκκλησίας ανακήρυξε άγιο τον Νικόλαο, την οικογένειά του και 853 ακόμη στελέχη του τυρανικού τσαρικού καθεστώτος!
 
Η σύνοδος έκανε πράξη απόφαση του 1981 της τότε "εξόριστης" ρωσικής αριστοκρατίας, σηματοδοτώντας την ραγδαία επιστροφή στον μεσαίωνα.

Το ανατολικό σχισματικό πατριαρχείο Mόσχας της καθολικής (ορθόδοξης) εκκλησίας, μάλιστα σύμφωνα με το εκκλησιαστικό του δίκαιο, δεν παρέλειψε να αγιοποιήσει και τα υπολείμματα του έκπτωτου μονάρχη, ως «άγια λείψανα»!



Οι ιερείς της εκκλησίας της ανάληψης στη Μόσχα, υποστηρίζουν ότι η εικόνα του τσάρου Νικόλαου Β' εκκρίνει μύρο, ένα πολύ σοβαρό κριτήριο για να χαρακτηριστεί άγιος, σύμφωνα με την κρατική εκκλησία !

Ο "πατέρας" Βασίλι Γκολοβάνωφ λέει ότι η εικόνα άρχισε να βγάζει μύρο από τις 23 Οκτωβρίου του 1997, την επέτειο της επανάστασης του 1917 (..η εικόνα έχει και πολιτικές προτιμήσεις !)

Ακόμη λέει ότι η ευωδιά του μύρου ήταν πιο έντονη τις ημέρες που ο κόσμος θυμόταν περισσότερο τον τσάρο.(Πως ήξερε άραγε ο "πατέρας" ποιές ήταν αυτές οι μέρες ;)