Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Επιδημία ακρίδων στη Μαδαγασκάρη

Μια σοβαρή μάστιγα των ακριδών έχει "προσγειωθεί" περίπου στο ήμισυ της Μαδαγασκάρης, απειλώντας καλλιέργειες και δημιουργώντας ανησυχία για έλλειψη τροφίμων.
Σύμφωνα με τον οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO), τα δισεκατομμύρια των εντόμων μπορεί να προκαλέσουν πείνα για το 60% τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας.
Ο FAO ζήτησε 41 εκατομμύρια δολάρια για να καταπολεμήσει τη μάστιγα, με την πρώτη δόση των 22 εκατ. $ που απαιτούνται μέχρι τον Ιούνιο. Ένα άλλο 19 εκατομμύρια δολάρια θα χρειαστούν για μία τριετή στρατηγική.

Εάν δεν γίνει τίποτα, περίπου τα δύο τρίτα της Μαδαγασκάρης θα προσβληθούν από τον Σεπτέμβριο.
Στις φτωχότερες νότιες περιοχές της χώρας, όπου οι ακρίδες παρουσιάζονται για πρώτη φορά, περίπου το 70% τοις εκατό των νοικοκυριών έχει επισιτιστική ανασφάλεια. Η πανούκλα απειλεί ήδη 60% τοις εκατό της παραγωγής της Μαδαγασκάρης του ρυζιού, η οποία είναι η κυριότερη τροφή στη χώρα, όπου το 80% τοις εκατό του πληθυσμού ζει με λιγότερο από ένα δολάριο την ημέρα. Οι ακρίδες θα καταστρέψουν επίσης την πιο πράσινη βλάστηση, που συνήθως χρησιμεύει ως βοσκότοπος για τα ζώα.
Το Κέντρο Ελέγχου Locust στη Μαδαγασκάρη έκανε μία θεραπεία για πάνω από 74.000 στρέμματα από τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν ένας κυκλώνας έπληξε την περιοχή το Φεβρουάριο.
Η τελευταία επιδημία αυτής της φύσης, χτύπησε Μαδαγασκάρη το 1950.

apocalypsejohn