Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Η κρίση "χτύπησε" και τον θρησκευτικό τουρισμό

Αποτέλεσμα της ύφεσης και η μείωση των εσόδων του θρησκεμπορίου. Μειωμένη ακόμα και κατά 50% η κίνηση στην Τήνο τον δεκαπενταύγουστο σύμφωνα με "Τα Νέα" . 
Με την οικονομική κρίση να πλήττει το σύνολο των πολιτών, δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος ο θρησκευτικός τουρισμός σε μία περίοδο μάλιστα που οι πολίτες "ψηφίζουν" και πάλι τα χωριά τους και τα σπίτια φιλικών προσώπων.
Η πτώση στα είδη που διακινούνται από τα καταστήματα της Τήνου υπολογίζεται στο 40%, ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τήνου, Ανδρέας Τσιμέκης εκτιμά οτι η πτώση των πωλήσεων φτάνει το 60%-70%, ακόμα και στον κεντρικό εμπορικό δρόμο που οδηγεί στην "Παναγία".
Σε σχέση με πέρυσι η  επισκεψιμότητα έχει μειωθεί κατά 50% όπως και οι κρατήσεις σε δωμάτια ενόψει και της γιορτής.Οι επισκέπτες προσέρχονται, προσκυνούν στους προκαθορισμένους "υψηλούς τόπους" τα ειδώλια της "Παναγίας" και αναχωρούν αυθημερόν..