Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

πρόστιμο γιατί δεν είχε "τσιπάρει" το ΄κατοικίδιό του ..

Πρόστιμο επιβλήθηκε (για πρώτη φορά στη χώρα μας) σε ιδιοκτήτη σκύλου στην Κρήτη γιατί δεν είχε τοποθετήσει στο ζώο μικροτσίπ . Από το 2003 σύμφωνα με τον Νόμο 3170/2003, άρθρο2, παρ.2 οι ιδιοκτήτες σκύλων επιβάλλεται να προβούν σε ηλεκτρονική σήμανση τους. Αν δεν έχετε βάλει τσιπ (ηλεκτρονική ταυτότητα) στον σκύλο σας, παραβιάζετε το νόμο και μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο με φυλάκιση μέχρι πέντε μήνες ή με χρηματική ποινή από τριακόσια μέχρι χίλια πεντακόσια ευρώ ή και με τις δύο ποινές !  
Τι είναι το τσιπ; 
Το μικροτσιπ είναι ένα ηλεκτρονικό τσιπ, στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού που εμφυτεύεται υποδόρια στη δεξιά πλευρά του λαιμού κοντά στον ώμο του κατοικίδιού σας. Το τσιπ, αφού εμφυτευτεί, μπορεί να αφαιρεθεί μόνο με χειρουργική επέμβαση. 
Πώς λειτουργεί το μικροτσιπ; 
Κάθε μικροτσιπ έχει τον δικό του μοναδικό αριθμό. Περιέχει την περιγραφή του κατοικίδιού σας, τα προσωπικά στοιχεία σας και τον αριθμό του τσιπ. Ένα αντίγραφο αποστέλλεται με ευθύνη του κτηνιάτρου στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων που διατηρεί ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος και ένα τρίτο αντίγραφο κρατά ο κτηνίατρος στα αρχεία του.
Για πολλούς η ηλεκτρονική ταυτοποίηση των ζώων έχει σαν στόχο την τελική εφαρμογή της εμφύτευσης μικροτσίπ με μορφή εμβολίου και στους ανθρώπους με σκοπό τον ολοκληρωτικό  οικονομικό κοινωνικό πολιτικό και συναλλακτικό έλεγχο.
Σύμφωνα με πληροφορίες στον ιδιοκτήτη  επιβλήθηκε (κατόπιν καταγγελίας τουρίστα) το ανώτερο πρόστιμο των 1500 ευρώ!