Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Σατανισμός και ακροδεξιά

¨"..μια μίκρη παρουσίαση για την γκρίζα περιοχή ανάμεσα στον αντιχριστιανισμό, τον νεοσατανισμό και την ακροδεξιά. Μέχρι σήμερα δεν μπορούμε να βασιστούμε σε κάποια σίγουρη έρευνα. Υπάρχουνε όμως μερικά πολιτολογικά κοινωνιολογικά δεδομένα.
   Με το παρόν γίνεται διαφωτισμός σε αυτή τη (μουσική) σκηνή. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι υπάρχει μια δραματική αλλαγή. Όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά σε όλη την Ευρώπη με επίκεντρο την ανατολική Ευρώπη.
  Ένα πρώτο συμπέρασμα είναι ό,τι πάνω απο 20% των συγκροτημάτων, τα οποία μεταδίδουνε εθνικοσοσιαλισμό και ρατσιμό, προέρχονται απο την περιοχή του Μπλάκ Μέταλ. Εδώ όμως πρέπει να γίνει μια διάκριση, γιατί εν τω μεταξύ δεν ανήκουνε όλα τα συγκροτήματα του Μπλακ Μέταλ στο φάσμα του σατανισμού. Υπάρχει όμως μια αυξάνουσα κοινή συνισταμένη μεταξύ συγκροτημάτων που μεταδίδουνε ακροδεξιό περιεχόμενο και στίχων εν μέρει αντιχριστιανικών και νεοσατανιστικών.
  Ο πολιτικός "ριζοσπαστισμός" των εκάστοτε συγκροτημάτων είναι εμφανής απο τα ονόματα τους. Συναντάει κανείς ονόματα όπως: "Birkenau", "Kristallnacht" ή "Gestapo". Τα συγκροτήματα ούτε καν προσπαθούνε να κρύψουνε την πολιτική τους ιδεολογιά .  
  Σημαντικό είναι ό,τι υπάρχουνε εν τω μεταξύ αρκετές ιστοσελίδες ακόμα και σε αυτήν την γκρίζα ζώνη μεταξύ ακροδεξιάς, νεοπαγανισμού και νεοσατανισμού. Αυτές οι σελιδες είναι εν μέρει interactiv (αμφίδρομης πληροφόρησης. Εμπεριέχουνε σελίδες επισκεπτών, φόρουμς και είναι έτσι επιπλέον ενδιαφέροντες για τους εφήβους.
  Το δευτερο εξωφθαλμές είναι ό,τι είναι «άρτια» διακλαδωμένες. Αυτό σημαίνει (οι σελίδες αυτής της) σκηνής γνωρίζονται μεταξύ τους. Δηλάδη αρκεί κάποιος έφηβος να γνωρίζει μόνο μία σελίδα, ώστε να βυθιστεί στο ακροδεξιό\νεοσατανιστικό φάσμα. Υπάρχουνε αυτάρκη διαδίκτυα, τα οποία κινούνται στην γκρίζα ζώνη ανάμεσα στον αντιχριστιανισμό και την ακροδεξιά. Το ποιό σημαντικό διαδίκτυο είναι το «Πανγερμανικό Παγανιστικό Μέτωπο». Εάν κάποιος διαβάσει το προγραμμα τους, αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα αυτή την διασύνδεση απο αντιχριστιανικές και ακροδεξιές θέσεις. Στην αυτοπαρουσίαση της η ομάδα γράφει: «Το Πανγερμανικό Παγανιστικό Μέτωπο έχει βάλει σαν ένα απο τους στόχους του την αντιχριστιανοποίηση του κινήματος, ώστε όλοι οι ακτιβιστές να ενωθούνε κάτω απο μια σημαία και να ορκιστούνε σε έναν σκοπό» Και συνεχίζει «Βλέπουμε τον Χριστιανισμό σαν μία αρρώστεια των γερμανικών λαών, γιατί οι χριστιανικές βάσεις είναι έτσι πλασμένες ώστε η αδυναμία να δοξάζεται και η ισχύς να παραγκωνίζεται».
  Επίσης εντυπωσιακό είναι ο,τι πολλές σελίδες συνδυάζουνε τον διαφωτισμό και την εμπορικότητα. Περι αυτού μία μικρή υποσημείωση: Υπάρχουνε στη Γερμανία περίπου 40 εταιρίες που μπορούν να ζήσουν απο την ακροδεξιά, ρατιστική και εχθρική προς το Σύνταγμα προπαγάνδα . Επίσης και στην περιοχή του Μπλάκ Μέταλ υπάρχει μία εξειδίκευη των εταιρείων.
  
    Η χριστιανική θρησκεία αντιμετωπίζεται εκεί σαν μία χριστιανική αρρώστεια., η οποία «συμβάλλει στην πνευματική σαπίλα των λαών». Τελείως ανοιχτά γράφει μετά «Ο αγώνας μας είναι αφιερωμένος στη δημιουργία μιας μεγάλης Γερμανίας» Το Παγγερμανικό Παγανιστικό Μέτωπο είναι ενεργό στη Γερμανία υπο την ονομασία Γερμανικό Παγανιστικό Μέτωπο και έχει βάσεις (στα κρατίδια) Ρηνανία Παλατινάτο, Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, Βαυαρία, Έσση, Σαξωνία και Θουριγγία.
   Η δεύτερη πολύ σημαντική, διεθνώς εργαζόμενη ομάδα είναι το Παγανικό Μέτωπο (Pagan Front). Η ομάδα αυτοχαρακτηρίζεται σαν μία συγκέντρωση απο συλλέκτες δίσκων, συγκροτημάτων, θαυμαστών και εταιρειών πωλήεων δι αλληλογραφίας οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται στην περιοχή του NS-Black Metal-Underground. Αυτοχαρακτηρίζονται τελείως ανοιχτά σαν «περήφανοι εθνικοσοσιαλιστές» σαν «Οργάνωση υπέρ των 'Αριων» η οποία έχει θέσει σαν στόχο της να διαδικτυώσει την αντιχριστιανική ακροδεξιά σκηνή «ώστε να έρθει η λευκή αφύπνιση στη γη».  
   Αυτοχαρακτηρίζονται σαν ανεξάρτητη ομάδα και βλέπουνε στον διαπολιτισμό (μούλτι κούλτι) -όπως και στον Χριστιανισμό- έναν εχθρό των «'Αριων εθνών». Αυτή είναι λοιπόν η δεύτερη διεθνώς εργαζόμενη ομάδα.
   Η τρίτη, και πιθανόν η πιο άγρια σε φραστικό επίπεδο, σύμπραξη είναι το λεγόμενο "NS Black Metall-Netzwerk" γνωστό και σαν «NSBM». Παρουσιάζουνε τα συγκροτήματα τους τελείως ανοιχτά κάτω απο το έμβλημα του αγκυλωτού σταυρού. Εάν κάποιος αναλύσει τις σελίδες τους, αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα ότι δεν πρόκειται για κάποια εθνική αλλα για κάποια διεθνή κίνηση. Κι εδώ βρίσκονται τα επίκεντρα σε συγκροτήματα απο την ανατολική Ευρώπη, όμως επίσης και γερμανικά γκρούπ είναι παρόντα. Εντυπωσιακό στα συγκροτήματα είναι οι εν μέρει πολύ νεαροί μουσικοί, κάτι το οποίο δείχνει ότι οι ακροδεξιές επιρροές έχουνε διεισδύσει στο Μπλάκ Μέταλ μέσω νέων συγκροτημάτων, ενώ τα γνωστά και καθιερωμένα συγκροτήματα του Μπλάκ Μέταλ είναι περισσότερο απολίτικα και προξενούνε εντύπωση περισσότερο με τους οκκουλτιστικούς-αντιχριστιανικούς στίχους τους.
   Εάν προσπαθήσει κάποιος να κάνει στη Γερμανία μία απογραφή, βοηθάει μόνο μία ματιά στα διεθνή δίκτυα. Πρέπει κάποιος να κοιτάξει πολύ προσεκτικά τι εκτυλίσσεται μπροστά απο την πόρτα του σπιτιού μας στην περιοχή του subculture (υποκουλτούρα). Συγκεκριμένα στην περιοχή των Σκινχεντς, οι οποίοι μέχρι σήμερα παραδοσιακά μεταδίδανε μόνο ακροδεξιά θέματα, συμβαίνει κάτι. Στη Γερμανία υπάρχουνε περίπου 50 περιοδικά των σκινχεντς, τα οποία συνήθως διαφωτίζουνε αντισυνταγματικά. Αυτό συνδέεται πολύ επιδέξια με subculture για νεαρούς, όπως αναφορές για Κοντσέρτα. Πολλές φορές είναι γραμμένα απο μαθητές για μαθητές.
   Αυτά τα περιοδικά εκτός του κλασσικού cult των σκίνχεντς τιμούνε και αυτό του νεοσατανισμού. Έτσι λοιπόν έχει για παράδειγμα το φυλλάδιο "Kreuzritter" ένα ένθετο που λέγεται "Blutaar" το οποίο (αυτο-)αποκαλλείται «η φωνή του σατανιστικού-παγανιστικού κινήματος» εκεί υπάρχουνε συνεντεύξεις και οι έφηβοι μυούνται στον συμβολισμό των Ρούνων. Σε ένα άλλο τεύχος οι έφηβοι μαθαίνουνε σε ποιά γιορτή πρέπει να θυσιαστεί το κατάλληλο ζώο. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ισως το γνωστότερο γερμανικό ακροδεξιό περιοδικό των σκίνχεντς, το "Rock Nord".
   Το συγκρότημα "Baradür" προσφέρει εδώ τον τίτλο «Οι Χριστιανοί μου προκαλούνε εμετό». Δεν κάνουνε κάποια σπηλιά φονιάδων την καρδιά τους (γερμ.έκφραση = Δεν κρύβουνε τα συναισθήματα τους) σε αυτό το σημείο. Σημαντικό είναι ό,τι εάν κάποιος ανεβεί στην προγραμματική του "Baradür", αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα ότι αυτή τη φορά έχει να κάνει (με ένα συγκρότημα) στην περιοχή του Μπλάκ Μέταλ με μια πολύ, πολύ ακραία μορφή ρατσιστικής σκέψης.
   Το συγκρότημα λέει για παράδειγμα σε μία συνέντευξη που ερωτάται «Πως φαντάζεστε μία ιδεατή ζωή;» «Δεν θα υπάρχει καμία άλλη ράτσα εκτός της λευκής. Μερικά τμήματα των άλλων φυλών θα είναι κλεισμένα σε ζωολογικούς κήπους για θέαμα και προς ανάμνηση του τι αηδιαστικά πράγματα μπορούσανε κάποτε να κυκλοφορούνε ελεύθερα» Στο ερώτημα «Τι σκέφτεστε για τους εμπρησμούς εκκλησιών, τις ασέλγιες ταφών και τους φόνους;» Η απάντηση είναι: «Σε κάθε περίπτωση πρέπει τέτοιες πράξεις να μένουνε ατιμώρητες (να αθωώνονται), γιατί στην τελική παίζεται κάτι παραπάνω απο ξεπέρασμα ορίων. Η Εβραιοκυβέρνησή μας χειραγώγησε επιδέξια τους ανθρώπους της αγέλης, ωστε να μην το αντιλαμβάνονται» Επομένως φόνος και ασέλγεια τάφων είναι το πρώτο βήμα για την «απελευθέρωση» της Ευρώπης!.."
 Rainer Fromm