Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

ΜΠΟΡΕΙΣ να κερδίσεις ψυχές!


Ο Ιησούς μας έδωσε υπερφυσική δύναμη για να γίνουμε μάρτυρές Του, όταν βαπτιστήκαμε με Πνεύμα Άγιο (Πραξ.α:8). Μας διέταξε «να πάμε» και μας υποσχέθηκε «ιδού, εγώ είμαι μεθ` υμών».
 
 
Ο προσωπικός ευαγγελισμός είναι ευθύνη του κάθε Χριστιανού προς όλους αυτούς, τους γείτονες, τους φίλους, τους συνεργάτες, που δεν γνωρίζουν το Σωτήρα κι οδηγούνται στον αιώνιο θάνατο.

Έχουμε αποσταλεί σαν «πρόβατα ανάμεσα στους λύκους». Ο Κύριος μας προειδοποιεί να είμαστε «φρόνιμοι ως οι όφεις και απλοί ως αι περιστεραί». Η αλήθεια πρέπει να κηρύττεται με τόλμη, με αγάπη και με πολύ σοφία. Όπως ο Σολομώντας έχει πει: «Αυτός που κερδίζει ψυχές είναι σοφός».
 
Ο απόστολος Παύλος μας προτρέπει να έχουμε «υποδεδημένους τους πόδας με την ετοιμασίαν του ευαγγελίου της ειρήνης».

Ο Πέτρος μας συμβουλεύει «έστε πάντοτε έτοιμοι εις απολογίαν...προς πάντα τον ζητούντα». Υπάρχουν Γραφικοί τρόποι να προετοιμάσουμε τα καλά νέα και να είμαστε έτοιμοι να τα μοιραστούμε με κάποιον άλλο. Πρέπει να τους μελετήσουμε και να τους βάλουμε σ` εφαρμογή για να γίνουν αποτελεσματικοί.
 
Εδώ δεν χωράνε λάθη. Το να κερδίζεις ψυχές είναι μια πνευματική δουλειά. Χωρίς παραδομένη ζωή και προσευχή ικεσίας, αυτές οι τεχνικές δεν θα φέρουν καρπό. Ωστόσο, με τη δύναμη του Θεού κι αυτές τις Γραφικές αρχές..... ΜΠΟΡΕΙΣ να κερδίσεις ψυχές!