Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ανθρώπινα σαφάρι !

Οργή έχει προκαλέσει στην Ινδία ένα βίντεο που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «Observer», και προβάλει το χορό γυναικών μίας φυλής στα νησιά Ανταμάν, οι οποίες ως αντάλλαγμα ζητούν τρόφιμα.
   Το βίντεο που τράβηξε ένας τουρίστας δείχνει τις γυναίκες της φυλής Τζαράουα ορισμένες από τις οποίες γυμνές να χορεύουν και να τραγουδούν για να τους δώσουν οι τουρίστες το φαγητό που τους είχαν υποσχεθεί.

   Ενας αστυνομικός φέρεται οτι συμμετείχε επιτρέποντας στους τουρίστες να εκμεταλλευτούν τις γυναίκες αυτές για ένα κομμάτι ψωμί.

   Η οργάνωση International Survival , που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των φυλών σε όλο τον κόσμο, κατήγγειλε ότι οι τουρίστες συμπεριφέρονται σαν να απολαμβάνουν ένα ανθρώπινο ζωολογικό κήπο. Η οργάνωση κατηγορεί οκτώ ινδικά ταξιδιωτικά πρακτορείο ότι οργανώνουν «ανθρώπινα σαφάρι» για τουρίστες που θέλουν να δουν και να φωτογραφίσουν τους Τζαράουα, φυλή που αριθμεί μόλις 403 εναπομείναντα μέλη και απειλείται με εξαφάνιση.