Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - Ιδιότροπη μητέρα!

Είχα την πιο ιδιότροπη μητέρα στον κόσμο. Ενώ τ' άλλα παιδιά έτρωγαν γλυκίσματα για πρωινό, η δική μου μη­τέρα επέμενε να πίνουμε το γάλα μας και να τρώμε το αβγουλάκι μας.
Ενώ τ' άλλα παιδιά έπιναν κόκα κόλα και έτρωγαν χάμπουργκερ για μεσημε­ριανό, εμείς έπρεπε να τρώμε κανο­νικό φαγητό. Το ίδιο βέβαια και το βραδινό μας.
Η μητέρα μου επέμενε να ξέρει πού βρισκόμαστε κάθε ώρα. Νιώθαμε έτσι σαν αλυσοδεμένοι κατάδικοι. Ήθελε να ξέρει ποιοι ήταν οι φίλοι μας, τι είδους άνθρωποι ήταν και τι έκαναν. Αν λέγαμε ότι θα βγούμε έξω για μια βόλτα, επέμενε σώνει και καλά να είμαστε πίσω σε μια ώρα ή λιγότερο, όχι σε μια ώρα κι ένα λεπτό.
Ντρέπομαι να το ομολογήσω, αλλά υπήρχαν περιπτώ­σεις που μας έδερνε κιόλας! Κι όχι λίγες φορές, αλλά όποτε παρακούγαμε τους κανόνες της. Μπορείτε να φανταστείτε μια μητέρα να δέρνει τα παι­διά της μόνο και μόνο επειδή την παράκουσαν; Καταλαβαίνετε τώρα πόσο ιδιότροπη ήταν πραγματικά η μητέρα μου. Ενώ τ' άλλα κορίτσια φορούσαν μίνι και κάπνιζαν, μας υποχρέωνε να φοράμε μακριές φούστες που μας έκαναν σαν μικρές γιαγιάδες. Ούτε μας επέ­τρεπε ποτέ η μητέρα μας να πηγαί­νουμε σε ακατάλληλα έργα στον κινη­ματογράφο. Πώς μπορούσε να είναι τό­σο αυστηρή;
Έφτανε στο σημείο να παραβαίνει ακόμα και το νόμο για την παιδική ερ­γασία. Μας ανάγκαζε να εργαζόμαστε. Μας έβαζε να πλένουμε τα πιάτα, να στρώνουμε το κρεβάτι μας, να μαθαίνουμε να μαγειρεύουμε κι ένα σωρό άλλα κουραστικά και ανιαρά πράγματα στο σπίτι. Νομίζω πως όλη τη νύ­χτα σκεφτόταν και προγραμμάτιζε πώς θα κάνει τη ζωή μας δυσκολότερη την επόμενη μέρα.
Επέμενε πάντοτε να λέμε μόνο την αλήθεια, όλη την αλήθεια και τίποτε άλλο εκτός από την αλήθεια, έστω κι αν αυτό μας κόστιζε, και πολλές φορές πράγματι μας κόστιζε πολύ ακριβά. Μας πρόσβαλλε ακόμα κι όταν μεγα­λώσαμε, με το να απαιτεί από τους φί­λους μας να έρχονται στην πόρτα μας για να μας παίρνουν κι όχι να περιμέ­νουν στο αυτοκίνητο κορνάροντας.
Ποια ήταν τα αποτελέσματα των ιδιοτροπιών αυτών της μητέρας μας για τα παιδιά της; Κανένας από μας δεν παρανόμησε ποτέ ούτε αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο γάμο του.
Σήμερα ευχαριστώ το Θεό για την ιδιότροπη μητέρα μου..