Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Περί πεντηκοστιανών ..

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του ΠΕΣ (Πανελλήνιου Ευαγγελικού Συνδεσμου) ανάμεσα σε άλλα περί πεντηκοστιανών : 
 

Είναι Χριστιανοί, μέλη της Εκκλησίας της Πεντηκοστής, έντιμοι πολίτες και συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις τους (Στρατό, Παιδεία, Εφορία) στην Πολιτεία μας. Είναι απ' όλα τα στρώματα απλοί εργάτες, επιστήμονες, καθηγητές Πανεπιστημίων, Αξιωματικοί στο Στρατό στην Αστυνομία.

Γιατί οι Πεντηκοστιανοί είναι χριστιανοί και δεν είναι αιρετικοί;

Είναι γενικά αποδεκτό ότι αιρετικός (αίρω = σηκώνω) είναι εκείνος που εναντιώνεται και απορρίπτει τα βασικά δόγματα της Χριστιανικής πίστης: Τριαδικός Θεός, Σταυρική θυσία - Σύμβολο Πίστεως...

Οι Πεντηκοστιανοί είναι Χριστιανοί γιατί:Πιστεύουν στα παραπάνω βασικά δόγματα της χριστιανικής πίστης όπως και οι ορθόδοξοι χριστιανοί ... Συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών όπως η Ορθόδοξη Εκκλησία. Στην τελευταία Συνέλευση του Π.Σ.Ε., που έγινε πριν 1 έτος περίπου στην Αθήνα, συμμετείχαν Ορθόδοξοι, Πεντηκοστιανοί, Ευαγγελικοί.

...Τι κοινό υπάρχει μεταξύ Ορθόδοξης και Εκκλησίας Πεντηκοστής;...Η Θεολογία για τον Τριαδικό Θεό είναι η ίδια. Η διαφορά τους είναι στον τρόπο επικοινωνίας με το Θεό...


...Οι περισσότεροι Έλληνες ηγέτες των Εκκλησιών Πεντηκοστής είναι άμισθοι από την εκκλησία και το κράτος.

... Οι Πεντηκοστιανοί συνεργάζονται;

Οι επίσημες Εκκλησίες Πεντηκοστής συνεργάζονται μεταξύ τους. Υπάρχουν Σύνοδοι, Αδελφότητες όπου επικοινωνούν οι ηγέτες. Υπάρχει Πανευρωπαϊκή Επιτροπή ηγετών Εκκλησιών που συνδέει όλες τις Εκκλησίες Πεντηκοστής στην Ευρώπη. Επίσης υπάρχει Παγκόσμια Επιτροπή ηγετών Εκκλησιών Πεντηκοστής που ενώνει όλες τις Εκκλησίες Πεντηκοστής σ' όλο τον κόσμο. Οι 2 παραπάνω επιτροπές διοργανώνουν Πανευρωπαϊκά ή Παγκόσμια Συνέδρια για αδελφική επικοινωνία, ενημέρωση , συμπροσευχή, λατρεία.

Οι Πεντηκοστιανοί συνεργάζονται με τους Ευαγγελικούς στον ΠΕΣ (= Πανελλήνιος Ευαγγελικός Σύνδεσμος) και με τους ορθοδόξους στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.

...Περίπου το 1054 η Εκκλησία Πεντηκοστής, η Αποστολική, χωρίστηκε στην ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία και στη Δυτική Καθολική Εκκλησία. Αργότερα με τη δίκαιη Διαμαρτύρηση εμφανίστηκε η Χριστιανική Εκκλησία των Διαμαρτυρομένων.

Βάπτισμα μ' 'Αγιο Πνεύμα. (Πράξεις α΄5). Πρώτοι το πειραματίστηκαν οι απόστολοι και η Μητέρα του Χριστού...."

Σύμφωνα με τα ανωτέρω λοιπόν οι πεντηκοστιανοί δεν είναι αιρετικοί επειδή πιστεύουν στο εξωβιβλικό δόγμα της τριάδας ! (δηλαδή όχι στον Ενα Θεό) και συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Συμβούλιο εκκλησιών μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες της αποστασίας..

Ακόμα μαθαίνουμε έκπληκτοι οτι οι δύο μεγάλες ομάδες του καισαροπαπισμού (ανατολική-δυτική) προήλθαν απο την διάσπαση της εκκλησίας ..της Πεντηκοστής..!

Τέλος μαθαίνουμε οτι το βάπτισμα στο Πνεύμα το Αγιο είναι ...πείραμα .!

Aπορία : Tι σημαίνει οτι οι περισσότεροι Έλληνες ηγέτες των Εκκλησιών Πεντηκοστής είναι άμισθοι από το κράτος ; Υπάρχουν δηλαδή και κάποιοι έμμισθοι ;