Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Οι θρησκευτικοί υπήκοοι αντιδρούν


Στην Ισπανία στον δήμο Rivas Vacia στα περίχωρα της Μαδρίτης από το 2008 λειτουργεί γραφείο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των δημοσίων ελευθεριών στελεχωμένο με μια ομάδα εξειδικευμένων νομικών.Χειρίζεται τις αιτήσεις των πολιτών που επιθυμούν να διαγραφεί το όνομά τους οριστικά και επίσημα από τους καταλόγους της παπικής Εκκλησίας.

Είναι χιλιάδες οι σχετικές αιτήσεις που φτάνουν από όλη την Ισπανία όπου η καθολική εκκλησία ελέγχει μεγάλο τμήμα τής εκπαίδευσης μέσω των ιδιωτικών σχολείων της.

 Ολα αυτά άρχισαν όταν μια εβδομηνταεπτάχρονη, η Χούλια Αντόν, ζήτησε να διακόψει και την παραμικρή σχέση με την Καθολική Εκκλησία, από την οποία μάλιστα είχε βαφτιστεί δύο φορές! Η δεύτερη βάπτισή της, σε ηλικία 11 ετών, έγινε για λόγους προπαγάνδας τού καθεστώτος Φράνκο όταν το κορίτσι θρασύτατα κηρύχθηκε «ορφανό» μετά τη σύλληψη και φυλάκιση των γονιών του.

Προς μεγάλη τους έκπληξη, οι υπάλληλοι διαπιστώνουν ότι μεγάλο ποσοστό των αιτούντων είναι ηλικιωμένοι.Μέσα σε λίγους μήνες 2000 πολίτες από ολόκληρη τη χώρα είχαν ξεκινήσει την διαδικασία διαγραφής.

Οι υπηρεσίες τής καθολικής εκκλησίας χρονοτριβούν όσο περισσότερο μπορούν στη διεκπεραίωση κάθε παρόμοιου αιτήματος, με αποτέλεσμα να απαιτούνται διαρκείς οχλήσεις .Στη συνέχεια ζητούν γνωμοδότηση της Ισπανικής Υπηρεσίας Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (!) η οποία φυσικά χορηγείται πάντα, ασκούν έφεση σε αυτήν και, σε τελευταίο στάδιο, αρνούνται να προβούν στη διαγραφή με το επιχείρημα ότι τα εκκλησιαστικά μητρώα είναι ντοκουμέντα ιστορικού χαρακτήρα, οπότε και απαγορεύεται κάθε αλλοίωσή τους. Συνεπώς, ο αιτών θα πρέπει να προσφύγει στη δικαιοσύνη, με την ταλαιπωρία και το κόστος (έως και 1.500 ευρώ) που συνεπάγεται αυτή η ενέργεια.

 Πρίν 4 χρόνια η Ισπανική καθολική εκκλησία σε μια επίδειξη απίστευτης προκλητικότητας , σε συνεργασία με το Βατικανό, αγιοποίησε τους ιερωμένους που στρατεύτηκαν στο πλευρό των φασιστών τού Φράνκο κατά τη διάρκεια του κοινωνικού πολέμου.

Οι έκκλησιαστικοί υπήκοοι αντιδρούν και ο νηπιοβαπτισμός δεν επαρκεί για να διαιωνισει την ιερατική εξουσία .
- Δεν γίνεται να είσαι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είσαι ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ !