Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

δοκιμασμένες αλυσίδες

Για τους μαθητές του Ιησού η πίστη δεν είναι ούτε θα γίνει ποτέ θρησκευτικό σύστημα . Δεν αρμόζει να είναι κανείς ταυτόχρονα και θρησκευόμενος , και χριστιανός .
Τα χριστιανόμορφα δόγματα που συγχροτίζονται γύρω από το παγκόσμιο συμβούλιο εκκλησιών όπως και εκείνα που καμώνονται πως το αρνούνται , σαν οικοδομήματα ανθρώπων φυσικά έχουν δανειστεί δοκιμασμένες αλυσίδες από παγανιστικά και ιουδαικά ιερατεία .
Ο χριστιαν"ισμός" (η κατάληξη -ισμός αποδίδει εσφαλμένα όσα η εκκλησία είναι , αφού ανάγει σε κάποιο δογματικό σύστημα) στα πρώτα του βήματα πάλεψε με τις ίδιες πνευματικές μουντζούρες που παλεύει και σήμερα, και που θα παλεύει και αύριο.

Αυτές είναι οι ποταπές επιδιώξεις των μαζών , η εκκλησία-αρένα , η εκκλησία-επιχείρηση , η εκκλησία-καταξίωση , η εκκλησία-κράτος , η εκκλησία-μύθος , η εκκλησία-ψευδαίσθηση , η εκκλησία-πλήθος , η εκκλησία-εξουσία , το οργανωμένο ψεύδος , το δόγμα-έκτρωμα , οι θαυματοποιοί του τσίρκου , το δημιουργημένο στρώμα θράσους των εκκλησιαστικών ηγετών των μόνων απόλυτα άθεων που δεν έχουν κανένα φόβο Θεού .
Ο Ιησούς ενδιαφέρεται για σένα και για μένα , προσωπικά . Μόνο άδολη αγάπη έχει στην καρδιά Του οταν έρχεται να ξυπνήσει από τον λήθαργο , να συνετίσει και να πλύνει τα πόδια σε άθλια υποκείμενα .
Αντί να ακούμε με ανοικτό το στόμα τις σοφίες των κατεργάρηδων που σκαρώνουν θεολογίες , ας τρέξουμε πίσω Του , όπως κάνουν τα δικά Του πρόβατα , που αναγνωρίζουν την λαλιά Του , και δεν μπερδεύονται από την φασαρία και την παραζάλη των ποικίλων διδαχών .
(ΠΗΓΗ : "κοινωνία των μαθητών του Ιησού Χριστού")