Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Το Facebook 'παρακολουθεί' τους χρήστες;!


Μετά τον «σάλο» που είχε ξεσπάσει με τα cookies-κατασκόπους του Facebook που προδίδουν καθε στιγμή τις κινήσεις των χρηστών ακόμα και μετά την εξοδο τους, τώρα ο το Facebook κατηγορείται ότι «παρακολουθεί» τους χρηστες ακόμα κι αν διαγράψουν τον λογαριασμό τους!

Όπως αναφέρει η Bloomberg, η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων του Αμβούργου (HDPA) υποψιάζεται πως το δημοφιλές site ακολουθεί τα «ίχνη» των χρηστών ακόμα κι αν αυτοί ακυρώσουν τον λογαριασμό τους, αυτό μπορεί να κρατήσει ακόμα και δύο χρόνια αφότου διαγραφεί το προφίλ, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τους γερμανικούς νόμους, αναφέρει ο Johannes Caspar, εκπρόσωπος της HDPA.

Το Facebook παραδεχεται ότι πράγματι παραμένουν κάποια cookies μετά τη διαγραφή του προφίλ όμως δεν χρησιμοποιούνται ως αρχεία ανίχνευσης αλλά για λόγους ασφαλείας σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να χακάρει τον λογαριασμό του εκάστοτε user.