Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Μια ξεκάθαρη παρουσίαση

Δημοσιεύουμε το παρακάτω απόσπασμα απο το άρθρο "ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ " του  Zac Poonen , που θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε με πιο τρόπο πλησιάζουν την Γραφή οι ευαγγελικοί και πως αντιλαμβάνονται την Θεότητα:

"...Η Βίβλος μας διδάσκει ότι ο Θεός, αν και Ένας, υπάρχει σε Τρία Πρόσωπα- Πατέρας, Υιός και Αγιο Πνεύμα..''(σ.σ :   Που αλήθεια μας διδάσκει κάτι τέτοιο ;).
"...Αν ο Θεός ήταν ένα πρόσωπο, δεν θα μπορούσε να είχε αδειάσει τον Θρόνο του στον ουρανό και να έχει έρθει στη Γη ως άνθρωπος στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Ποιος θα κυβερνούσε τότε το Σύμπαν; Επειδή όμως ο Θεός υπάρχει σε Τρία Πρόσωπα, ο Υιός μπορούσε να έρθει στη γη και να πεθάνει για τις αμαρτίες μας ενώπιον του Πατέρα Θεού που ήταν ο Κριτής.."

(σ.σ  :  Εδώ με πάσα ειλικρίνεια μας περιγράφει οτι το αίτιο της διδασκαλίας των υποστάσεων , είναι η ανθρωπομορφική αντίληψη για το Πνεύμα . Αν το πρόσωπο του Θεού κατοικούσε στον Ιησού , νομίζουν οτι δεν θα μπορούσε να κατοικεί  παράλληλα πουθενα αλλού !  Θεός τοπικά και χρονικά περιορισμένος σαν τους θεούς που έπλαθαν οι ανθρώπινοι διαλογισμοί πρίν ενσαρκωθεί ο Κύριος..Ο θρόνος του Θεού είναι γι αυτούς κυριολεκτικός και αποτελεί ένα πιλοτήριο απο το οποίο χειρίζεται το σύμπαν..)Και συνεχίζει:

"...Υπάρχουν Χριστιανοί που βαπτίζουν τους ανθρώπους στο όνομα του «Ιησού μόνο» λέγοντας ότι υπάρχει μόνο ένα πρόσωπο στη Θεότητα - ο Ιησούς. Αυτό είναι μια σοβαρή πλάνη ( ! ) Στην Α' επιστολή του Ιωάννου 2:22 λέει ότι όποιος αρνείται τον Πατέρα και τον Υιό, έχει το πνεύμα του αντίχριστου, επειδή αρνείται ότι ο Υιός-Θεός ήρθε με μορφή ανθρώπου στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού.."

(σ.σ  :  Φυσικά η Α Ιωανν. 2:22 όπως και κανένα εδάφιο στη Γραφή δεν μιλά για Θεό-Υιό και βέβαια το πνεύμα του αντιχρίστου έχει ο κος Poonen και όποιος παραποιεί τον Λόγο του Θεού..)
 Η ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ  ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΟΙΩΣΗ , ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΘΕΛΕΙ.