Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

3+Ε και οι τριαδικοι

Τι συμβολίζει το σύμβολο 3+Ε που όλο και συχνότερα συναντάμε με διάφορες παραλλαγές  σε παγανιστικές και εθνικές σελίδες , αλλά και σε ιστότοπους δήθεν "χριστιανικού" περιεχομένου ;
 Mια σύντομη έρευνα εδειξε οτι :
  
1) Η προέλευση του συμβόλου είναι αβέβαιη όμως η συσχέτιση του με την αγία τριάδα είναι σαφής. Παρουσιάζεται επίσης στην "αγιογραφική " απεικόνιση στο σκήπτρο του Γαβριήλ την στιγμή της επίσκεψης του στην Μαρία ! 
2) Παρόμοια απεικόνιση υπάρχει και στο όπλο (trishula) του Θεού Shiva .. 
3) Ειναι γνωστό ως το σύμβολο της ομάδας Έψιλον. Που περιβάλλεται απο μείγμα φασίζουσας πολιτικής,παγκόσμιας συνομοσιολογίας, εθνοκεντρισμού και μυστικισμού..  
4) Θα παρατηρήσουμε οτι μοιάζει με το σήμα 3Ε της coca cola.. 
5) Θα το "παρατηρήσουμε" σε φωτογραφία κάτω μέρους ενός ιπτάμενου δίσκου στην Ισπανία..! 
6) Το βρίσκουμε σαν σύμβολο των αλχημιστών.. 
7) Εμφανίζεται επίσης πίσω από τον θρόνο του Μίνωα στην Κνωσό.. 
8) Για κάποιους  είναι το σύμβολο του ..μεσσία ! 
9) Το σύμβολο της Ανδρομέδας, απ'όπου 'κατάγονται' κάποιοι υπεράνθρωποι !
10) Η χρήση του γίνεται και από την Ο.Ε.Α. (Ομάς Ελληνικής Αποκαταστάσεως). Το βρίσκουμε να διακοσμεί το βιβλιοπωλείο 'Ιερά Ελλάς' στην Θεσσαλονίκη. Στέκει ως κεντρικό σταθερό σύμβολο μεταξύ της αριστερόστροφης και δεξιόστροφης σβάστικας.. 
11) Παρατηρείται σε κέλτικα αραβουργήματα, αλλά και σε θιβετιανές μαντάλα, ενώ σε κάθετη μορφή -αναποδογυρισμένο όρθιο - το φορά ο Κομφούκιος στο στήθος του... 
12) Το 3+Ε φέρνει στο νου το περίγραμμα του συμβόλου του σκαραβαίου. Ο σκαραβαίος, σύμβολο απεικόνισης του Θεού Khepri για τους Αιγύπτιους. Ο Θεός Khepri που το όνομα του σημαίνει 'Αυτός που έρχεται σε ύπαρξη', περιγράφει την αυτό-δημιουργία του Ηλιακού Θεού . Το σύμβολο του σκαραβαίου τοποθετούνταν στην θέση της καρδιάς στις αιγυπτιακές μούμιες έτσι ώστε ο νεκρός να κερδίσει την εύνοια του ηλιακού Θεού και να αναγεννηθεί ! 
13) Συσχέτιση υπάρχει και με το Fleur de lis, που αποτελεί σύμβολο της Γαλλικής εξουσίας από το 1147. (Ειναι το σύμβολο της φωτογραφίας πάνω..) 
14) Αλλη  συσχέτιση μπορεί να γίνει με τον Ρωμαϊκό Θεό Ιανό ο οποίος απεικονίζονταν με δυο πρόσωπα. Παρόμοιο συμβολισμό αναγνωρίζουμε και στο Βυζαντινό δικέφαλο αετό (σύμβολο δύναμης προς τις δυο πλευρές της τότε αυτοκρατορίας) που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα από την "ορθόδοξη" εκκλησία...
Ο κατάλογος είναι ατελείωτος.. Ενα το ασφαλές συμπέρασμα :
Οπου βλέπεις αυτό το σύμβολο να μένεις μακριά...