Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Διδασκαλίες σχετικά με το σεξ, στην Αγία Γραφή

Ένα από τα βιβλία με υψηλές πωλήσεις, όλων των εποχών, είναι το Κάμα Σούτρα, ένα αρχαίο κείμενο, που χρησιμοποιεί λόγια και εικόνες για να περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια σχεδόν κάθε σεξουαλική στάση που  μπορεί να φανταστεί κανείς. Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται ένα διαχρονικό βιβλίο που έχει τα κλειδιά για έντονο σεξ, η πρώτη σκέψη τους θα μπορούσε να είναι το Κάμα Σούτρα.


Εγώ έχω μια καλύτερη επιλογή, την Αγία Γραφή. Μπορεί να εκπλήσσει η σκέψη της Αγίας Γραφής σαν πρακτικό εγχειρίδιο για τη σεξουαλική ζωή σου, αλλά εγώ είμαι πεπεισμένος ότι είναι η πιο σημαντική πηγή που έχεις στη διάθεσή σου για να σε βοηθήσει να έχεις μια υγιή σεξουαλική ζωή (καθώς και κάθε άλλη πτυχή της ζωής σου) και να γιατί...

Ο Θεός δημιούργησε το σεξ. Δημιούργησε την αγάπη. Δημιούργησε τη ζωή. Δημιούργησε ΕΣΕΝΑ και έχει ένα όμορφο σχέδιο για τη ζωή σου. Ανεξάρτητα από την πίστη σου (ή την απιστία σου), θα ήθελα να σε ενθαρρύνω να διερευνήσεις το σχέδιο του Θεού για το σεξ, επειδή το σχέδιο του κόσμου για το σεξ, δημιουργεί μια κουλτούρα θλίψης, βλέπει τη γυναίκα σαν αντικείμενο, διαλυμένοι γάμοι, πόνος και λύπη. Το σχέδιο του Θεού είναι ΠΟΛΥ καλύτερο. Θα δούμε τώρα μερικές από τις διδασκαλίες της Βίβλου για το σεξ, που μερικές φορές εκπλήσσουν:

(Η σειρά δεν έχει σημασία)

1. Το σεξ δεν είναι απλά μια φυσική πράξη, είναι επίσης άγια και πνευματική.

Όταν μειώνουμε το σεξ μόνο σαν μια πράξη σωματικής ευχαρίστησης, απλά «χρησιμοποιούμε» τον/την σύντροφό μας αντί να τον/την αγαπάμε. Επίσης, δημιουργούμε ένα δεσμό με αυτό το άτομο που πηγαίνει πολύ πιο πέρα από το φυσικό. Γι’ αυτό υπάρχει τόσος πολύς πόνος, σύγχυση και θλίψη στις διαλυμένες σχέσεις με ερωτικούς συντρόφους, πράγματα που δεν υπάρχουν σε άλλα είδη σχέσεων. Αυτός είναι επίσης ένας από τους πολλούς λόγους που το περιστασιακό σεξ και/ή πορνεία είναι πάντα μια κακή ιδέα.

Α' Κορ.ς:15-17 Δεν εξεύρετε ότι τα σώματά σας είναι μέλη του Χριστού; να λάβω λοιπόν τα μέλη του Χριστού και να κάμω αυτά μέλη πόρνης; Μη γένοιτο. Η δεν εξεύρετε ότι ο προσκολλώμενος με την πόρνην είναι εν σώμα; διότι θέλουσιν είσθαι, λέγει, οι δύο εις σάρκα μίαν· όστις όμως προσκολλάται με τον Κύριον είναι εν πνεύμα.

2. Η διά βίου μονογαμία μέσα στο γάμο είναι το καλύτερο σχέδιο για το σεξ.


Ο Θεός θέλει η σεξουαλική σου ζωή να είναι καταπληκτική, αλλά πρέπει να είναι καταπληκτική με το πρόσωπο που παντρεύτηκες. Αν αρχίσεις να ψάχνεις έξω από το γάμο, τότε όλοι θα πληγωθούν. Σκέψου το σεξ σαν φωτιά και το γάμο σαν το τζάκι. Όταν η φωτιά παραμένει στο τζάκι, εκπέμπει φως και ζεστασιά σε όλο το σπίτι, αλλά όταν πάρεις τη φωτιά έξω από το τζάκι και την σκορπίσεις τριγύρω, όλοι θα καούν!

Παρ.ε:18,19 η πηγή σου ας ήναι ευλογημένη· και ευφραίνου μετά της γυναικός της νεότητός σου. Ας ήναι εις σε ως έλαφος ερασμία και δορκάς κεχαριτωμένη· ας σε ποτίζωσιν οι μαστοί αυτής εν παντί καιρώ· ευφραίνου πάντοτε εις την αγάπην αυτής.

3. Το σεξ  στο μυαλό σου (φαντασιώσεις),  μετράει όσο και το σεξ στην κρεβατοκάμαρά σου.


Ο Ιησούς σήκωσε τον πήχη ψηλά, όταν αναφέρθηκε στα πρότυπα του Θεού για ένα «πιστό γάμο». Δίδαξε ότι η μονογαμία δεν είναι μόνο σωματική, πρέπει να είναι και ψυχική. Αν μπορούσαμε να περάσουμε τις σκέψεις μας από ακτίνες Χ, θα καταλαβαίναμε ότι μπορεί να έχουν αρνητική επίδραση στο να βιώσουμε την αληθινή οικειότητα στο γάμο. Πρέπει να είμαστε και «διανοητικά μονογαμικοί» για να βιώσουμε όλα όσα ο Θεός σκοπεύει για το σεξ και το γάμο.

Ματθ.ε:28 Εγώ όμως σας λέγω ότι πας ο βλέπων γυναίκα διά να επιθυμήση αυτήν ήδη εμοίχευσεν αυτήν εν τη καρδία αυτού.

4. Η σεξουαλική αμαρτία είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία, εξαιτίας της καταστροφής που προκαλεί.


Πολλοί έχουν διδαχτεί ότι όλες οι «αμαρτίες» (σπάσιμο των νόμων του Θεού) είναι στην ίδια κατηγορία, και ενώ όλες οι αμαρτίες λυπούν τον Θεό και τους ανθρώπουν, η σεξουαλική αμαρτία είναι σε μια κατηγορία, μόνη της, λόγω των ισχυρών, αρνητικών συνεπειών που δημιουργεί σε όλους τους εμπλεκόμενους. Η Βίβλος λέει πάρα πολλά για την σεξουαλική αμαρτία, ειδικά για να μας προστατέψει από τις συνέπειες. Ποτέ μην ανταλλάσσεις μια προσωρινή ευχαρίστηση με μια μόνιμη λύπη!

Α' Κορ.ς:18 Φεύγετε την πορνείαν. Παν αμάρτημα, το οποίον ήθελε πράξει ο άνθρωπος, είναι εκτός του σώματος· ο πορνεύων όμως αμαρτάνει εις το ίδιον αυτού σώμα.

5. Μπορείς να θεραπευτείς από σεξουαλικές θλίψεις του παρελθόντος  (ή και από προηγούμενες σεξουαλικές κακοποιήσεις).


Οι περισσότεροι από εμάς κουβαλάμε κάποιου είδους σεξουαλικές «αποσκευές» από το παρελθόν μας. Μπορεί να έρθουν με τη μορφή λάθος επιλογών που κάναμε και μας λύπησαν και μας απογοήτευσαν, ή κακοποιήσεων που βιώσαμε. Σε κάθε περίπτωση, ο Θεός θέλει να φέρει θεραπεία και ειρήνη. Ο Θεός σε αγαπά πολύ περισσότερο απ’ ό, τι μπορείς να φανταστείς. Επίτρεψε στην αγάπη και τη χάρη Του να γεμίσει τις ρωγμές της σπασμένης καρδιάς σου.

Β’ Κορ.ε:17 Όθεν εάν τις ήναι εν Χριστώ είναι νέον κτίσμα· τα αρχαία παρήλθον, ιδού, τα πάντα έγειναν νέα.