Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Οι θέσεις μου σχετικά με τον γάμο των ομοφυλοφίλων

Πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις έφεραν το θέμα του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων στο επίκεντρο, πυροδοτώντας παθιασμένες συζητήσεις. Πολλοί άνθρωποι, πολύ εξυπνότεροι από εμένα, μοιράζονται τις απόψεις τους, αλλά αισθάνομαι υποχρεωμένος να προσθέσω στη συζήτηση και τις δικές μου σκέψεις.


Οι θέσεις μου σχετικά με αυτό το θέμα (και στα περισσότερα άλλα θέματα) προέρχονται κατευθείαν από την πίστη μου. Είμαι ένας ατελής άνθρωπος που ακολουθώ ένα τέλειο σωτήρα και σαν ακόλουθος του Ιησού, πιστεύω ακράδαντα ότι ο Ιησούς αγαπάει τους ομοφυλόφιλους. Θα κάνω ό, τι μπορώ για να ανοίξω ένα τόσο περίπλοκο θέμα μέσα σε λίγες σύντομες παραγράφους που είναι σχεδόν αδύνατο, αλλά ελπίζω ότι τα λόγια μου θα πυροδοτήσουν έναν υγιή διάλογο που θα υποκινείται από την επιθυμία για βαθύτερη κατανόηση και αμοιβαίο σεβασμό.

Όσο αφορά στο γάμο, πιστεύω ότι ο Θεός είναι Αυτός που δημιούργησε το γάμο, έτσι ώστε Αυτός να είναι ο μόνος που μπορεί να τον καθορίσει. Έκανε το γάμο σαν μια άγια συνθήκη που ενώνει ένα ατελή άντρα με μια ατελή γυναίκα, με μια τέλεια αγάπη, με μια δια βίου δέσμευση και μια παθιασμένη συντροφικότητα. Από ό, τι διάβασα στην Αγία Γραφή, η σχέση αυτή προορίζεται αποκλειστικά για έναν άντρα και μια γυναίκα, σε μια μονογαμική, ετεροφυλόφιλη, δια βίου σχέση. Δεν πιστεύω ότι είναι στο χέρι μας να επαναπροσδιορίσουμε κάτι που ο Θεός δημιούργησε και δίδαξε τόσο ξεκάθαρα.

Δεν είναι καθήκον του κράτους να ορίσει ή να επαναπροσδιορίσει τον γάμο, διότι ο γάμος δεν είναι απλά ένας αστικός θεσμός, είναι μια άγια διαθήκη που έχει αναγνωριστεί από κάθε κοινωνία στην καταγεγραμμένη ιστορία.

Αυτό το ζήτημα έχει διχάσει πολλές εκκλησίες, πολλοί κάνουν το λάθος να ξεχωρίζουν την αμαρτία των ομοφυλόφιλων σαν υπέρτατη. Δεν πιστεύω ότι αυτό είναι το θέλημα του Θεού ή μια βιβλική έκφραση της αγάπης και της χάρης του Θεού. Ο Θεός αγαπάει τον ομοφυλόφιλο, όπως κάθε άλλο αμαρτωλό, περιμένοντας να αναγνωρίσει την αμαρτία του, να μετανοήσει και να ζητήσει τη χάρη Του.

Γνωρίζω επίσης ότι η Αγία Γραφή έχει θέσει ακριβείς κατευθυντήριες γραμμές για το θαυμάσιο και πανίσχυρο δώρο του σεξ. Αυτό το δώρο πρέπει να χρησιμοποιείται και να απολαμβάνεται στο πλαίσιο του γάμου μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας. Οποιαδήποτε άλλη χρήση από εκεί και πέρα, τελικά θα προκαλέσει συναισθηματική, πνευματική, και ενδεχομένως ακόμη και φυσική καταστροφή. Οποιαδήποτε μορφή ομοφυλοφιλικού σεξ, εμπίπτει σ’ αυτή την κατηγορία που είναι έξω από τα όρια του σχεδίου του Θεού ή πιο συγκεκριμένα... είναι αμαρτία.

Για να συνοψίσω, πιστεύω ότι ο Θεός βλέπει ίσης αξίας κάθε ανθρώπινη ζωή, αλλά όχι κάθε τρόπο ζωής.

Αν έχεις ένα ομοφυλοφιλικό τρόπο ζωής, πρέπει να γνωρίζεις ότι ο Θεός σε αγαπά. Σε περιμένει. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι επικροτεί τον τρόπο ζωής σου. Καθένας μπορεί να πέσει στην παγίδα να προσπαθεί να δικαιολογήσει κάθε είδους αμαρτία, όποια κι αν είναι αυτή (είτε σεξουαλική είτε άλλη). Αν επιλέξουμε να συνεχίσουμε με αυτή χωρίς μετάνοια, σιγά-σιγά θα γίνει πιο σκληρή (αναίσθητη) και τυφλή ως προς την αλήθεια του Θεού στη ζωή μας. Θα βρεθούμε στην επικίνδυνη παγίδα της αναθεώρησης (ή αγνόησης) των Γραφών προκειμένου να ταιριάξουν με τις επιλογές μας, αντί να αναθεωρήσουμε τις επιλογές μας για να ταιριάζει με την Αγία Γραφή.

Σε ενθαρρύνω να εμπιστεύεσαι τον Θεό αρκετά, να αναζητάς το σχέδιό Του για όλους τους τομείς της ζωής σου.

Πρόσεξε τι λέει ο Θεός:

Ιερεμίας κθ:11 Διότι εγώ γνωρίζω τας βουλάς τας οποίας βουλεύομαι περί υμών, λέγει Κύριος, βουλάς ειρήνης και ουχί κακού, διά να δώσω εις υμάς το προσδοκώμενον τέλος.

Είτε συμφωνείς είτε διαφωνείς με τη θέση μου, να ξέρεις ότι έχεις μέσα σου μια πολύτιμη ψυχή που την σέβομαι και προσεύχομαι ο Θεός να σε ευλογήσει, όπως ευλόγησε κι εμένα.