Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Το θέμα του βιβλίου




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ  είναι το κυρίως θέμα του προφητικού αυτού βιβλίου.
Υπάρχει μια ευλογία που συνοδεύει αυτό το βιβλίο:  

Αποκ.α:3 Μακάριος ο αναγιγνώσκων, και οι ακούοντες τους λόγους της προφητείας, και φυλάττοντες τα γεγραμμένα εν αυτή, διότι ο καιρός είναι πλησίον.

Το Πνεύμα του Θεού επιθυμεί ν’ ανοίξει αυτό το βιβλίο της Αποκάλυψης ώστε να δούμε τον Ιησού Χριστό αποκαλυπτόμενο βαθιά μέσα στο πνεύμα και την καρδιά μας. Ας αφήσουμε το νου μας, τη διάνοιά μας να ελέγχεται πλήρως από το Πνεύμα του Κυρίου. Ας εμπιστευτούμε το Πνεύμα του Θεού να πληρώσει κάθε ανάγκη μας για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο επίπεδο που Εκείνος θέλει.

Ας αφήσουμε το Άγιο Πνεύμα να κάνει αυτό το βιβλίο ζωντανά νερά. Ας ακούσουμε με όλη μας την καρδιά, έτσι ώστε αυτό το μέγα θέαμα, το όμορφο πανόραμα να εξελιχθεί σαν μια καθαρή εικόνα μέσα μας, μια εικόνα του σχεδίου του Θεού για το λαό Του σ’ αυτές στις τελευταίες μέρες.
Μην ξεχνάμε ότι αυτή η μελέτη καλό είναι να συνοδεύεται από ιδιαίτερη προσευχή.