Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Σαϊεντολογία, η μεγάλη απάτη

Ιδρυτής της Σαϊεντολογίας ήταν ο Λαφαγιέτ Ρόναλντ Xάμπαρντ, συγγραφέας φανταστικών ιστοριών με εξωγήινους και τέρατα, λάτρης του αποκρυφισμού, μέλος των Ρoδόσταυρων 'AMORC και της νεοσατανιστικής οργάνωσης Ordo Temρli Orientis (ΟΤΟ) του αρχισατανιστή Aleister Crowley4. Παρίστανε τον πυρηνικό χημικό χωρίς να έχει τελειώσει το 2ο έτος του κολεγίου και έζησε φοβούμενος τα μικρόβια και τη ζωή του.

Τέλη δεκαετίας του '40 σκέφτηκε να ιδρύσει προσωπική θρησκεία.
Συνέγραψε ένα βιβλίο την «Διανοητική» ως εγχειρίδιο αυτoβελτίωσης και 2 χρόνια αργότερα εισήγαγε την ιδέα της Σαϊεντολογίας (από το λατινικό scίο-γνωρίζω και το ελληνικό «λόγος») με σκοπό τη λύση προβλημάτων και τη βελτίωση χαρακτηριστικών του ανθρώπου.

Το 1954 ιδρύθηκε η ψευτοεπιστημονική εμπορική οργάνωση ως εκκλησία Σαϊεντολογίας (Chυrch of Scientology), παρουσιαζόμενη σαν «θρησκεία ' φιλoσoφία» αυτοεξέλιξης του ανθρώπoυ, χρησιμοποιώvτας τεχνικές KGB, πρεσβεύovτας ότι τα προβλήματα λύνοvται με το ώντιτιvγκ, μια θεραπεία με «ηλεκτρόμετρο» που δήθεν μετρά ηλεκτρικά φορτία του σώματος κατά τη διάρκεια της εξέτασης γνωρίζοντας ο ώντιτορ πότε ο «πελάτης» λέει αλήθεια ή ψέματα....



Ο Χάμπαρvτ ονόμασε το μηχάνημα αυτό "Ε-μέτρο" (Emeter). Τα ατέλειωτα ώντιτιvγκ χρεώνοvται στους «πελάτες» αναλόγως την ώρα και κοστίζουν πολλά λεφτά.
Η οργάνωση χρησιμοποιεί σειρές σεμιναρίων με σκοπό την εκκαθαριστική εξουδετέρωση της αντιδραστικής διάνοιας ώστε να "απελευθερώσει" τον υπεράνθρωπο(;) μέσα στον άνθρωπο, δημιoυργώvτας μια "Νέα Εποχή" με Καθαρό Πλανήτη με Νέο Πολιτισμό χωρίς προβλήματα. Επινόησαν μια δήθεν μυστικιστική θεωρία ότι υφίσταται ένα χάσμα μεταξύ αυτού του κόσμoυ και ενός υψηλότερου πεδίου ύπαρξης που η Σαϊεντoλογία ενώνει αυτά τα δύο επίπεδα σε μια κατάσταση που αρχικά ονομάζεται Καθαρή και μετά λέγεται ΟΤ. Υπάρχουν 8 επίπεδα ΟΤ.

Το πιο δύσκολο είναι το ΟΤ ΙΙΙ και όποιος φτάσει εκεί μαθαίνει τα μυστικά του σύμπαντος.
ΟΤ σημαίνει Oρerating Thetan (Ενεργός Θήτα) δηλ. «πηγή ζωής, ζώσα μονάδα» και Clear είναι ένας Θήταν υπεράνω διανοητικής μάζας, ενέργειας, χώρου και χρόνου δηλ. υπεράνθρωπος όπου ένα άτομο μπορεί να λειτουργεί εvτελώς ανεξάρτητα από το σώμα του και το σύμπαν. Χαρακτηριστικό της Σαϊεντολογίας είναι ότι κρύβει τα βασικά πιστεύω της. Έχει δόγμα μια παραμυθένια ιστορία για τη δημιoυργία του κόσμoυ που θα μάθουν μόνο οι «πιστοί» της πανάκριβης βαθμίδας ΟΤ ΙΙΙ, η οποία διέρρευσε και αφορά έναν μύθο για έναν σατανικό άρχοντα Xenou που πριν 75 εκατομμύρια χρόνια ήλεγχε 76 πλανήτες, μάζεψε 13,5 τρισεκατομμύρια εξωγήινους που τους έφερε στη Γη, τους έριξε σε ηφαίστεια όπου πέθαναν όλοι.

Οι ψυχές των εξωγήινων oνoμάστηκαν «Θήτα», πέταξαν στον ουρανό και ο Xenou έβαλε στο μυαλό τους ψεύτικες θεωρίες για το Θεό, το Χριστό κ.λπ.
Τέλος, ο καθένας μας είναι η ψυχή ενός ή πολλών εξωγήινων(;). Η Σαϊεντoλογία διαφημίζεται ως «εκκλησία ' θρησκεία » και η περιουσία της (κυρίως real estate) υπολογίζεται σε δισεκατoμμύρια δολάρια (300.000.000 δολάρια υπολογίζονται τα ετήσια κέρδη της στις ΗΠΑ).
Το 1986 ο εξαφανισμένος μέχρι τότε Χάμπαρvτ παίρνοvτας ψυχοφάρμακα πέθανε από καρδιακή προσβολή αφήνοvτας σε διαθήκη που άλλαξε μία ημέρα πριν πεθάνει τα πάντα στην οργάνωση. Από τότε ο διάδοχός του Ντέϊβιντ Mισκάβιτζ και κάθε Σαϊεντολόγος περιμένουν τον Χάμπαρντ, να επιστρέψει απ' το υπερπέραν!

Πάνω από 500 ιεραποστολές της οργάνωσης δρουν ανά τον κόσμο. Τα μέλη της φτάνουν τους 100-200.000 παγκοσμίως και κάπoιoι τους υπερεκτιμούν σε 10 εκατoμμύρια. Στα περισσότερα κράτη της Ευρώπης η Σαϊεντoλογία δεν αναγνωρίζεται και διώκεται κυρίως στη Γερμανία και τη Γαλλία. Στην Ελλάδα, η δαιδαλώδης οργάνωση παρουσιάσθηκε ως Κέντρο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας Ελλάδος (ΚΕΦΕ) στην Πατησίων και επεδίωξε να ελέγχει τα μέλη της έχοντας μυστηριώδεις διασυνδέσεις με υψηλά πρόσωπα, επηρεάζοντας με μυστικούς τρόπους σημαντικά κέντρα εξουσίας. Σε έφοδο εισαγγελικών αρχών, κατασχέθηκε υλικό που στελνόταν σε ξένες μυστικές υπηρεσiες με λεπτομερή προσωπικά δεδομένα μελών κ.α. (Ο εισαγγελέας. που αποκάλυψε τις σχέσεις της οργάνωσης με μυστικές υπηρεσiες Τουρκίας και ΗΠΑ, μετατέθηκε).

Απεδείχθη ότι παρακολουθούσαν συστηματικά την ιδιωτική και επαγγελματική ζωή Ελλήνων πολιτικών, δημοσιογράφων, Εκκλησιαστικών προσώπων, δικαστών, πολιτών, πεποιθήσεις, οικονομική κατάσταση, και κοινωνικές δραστηριότητες.
Το ΚΕΦΕ έκλεισε ως παράνομο αν και το υπερασπίστηκαν εφημερίδες (Ελευθεροτυπία), δικηγόροι-πολιτικοί, υπoυργoί μάρτυρες κ.α. Το Εφετείο Αθηνών (10493/1997) αποφάσισε ότι τα μέλη της Σαϊεντολογίας « ... υφίστανται πλύση εγκεφάλου με ανώτερο σκοπό τη δημιουργία κατευθυνόμενου τρόπου σκέψης, αλλά και ελαχιστοποίηση των αντιρρήσεων, ώστε να βρισκόμαστε πλέον ενώπιον άβουλων όντων, τα οποία έχουν χάσει τη δυνατότητα λήψεως αποφάσεων ως καταστάλαγμα της ελεύθερης βούλησης τους, εφόσον έχουν ήδη περάσει από όλα τα στάδια των διδασκαλιών της και με την κατάλληλη περαιτέρω επεξεργασία γίνονται πλέον δεκτικά στις «αλήθειες» που εφαρμόζει ... ».

Διάδοχη κατάσταση στην Αθήνα είναι η «Εκκλησία της Σαϊεντoλογίας» που άνθρωποί της προτείνουν τεχνικές αυτοβελτίωσης, βιβλία (Διανοητική), δίνουν φυλλάδια, διαλέξεις, τεστ 200 ερωτήσεων (εξομολογητική λίστα) που αναλύουν το είναι του «πελάτη» και τα ηλεκτρόμετρα βοηθούν να γίνει κανείς υπεράνθρωπος μαθαίνοντας ότι μέσα του έχουν φωλιάσει «εξωγήινοι» ή ότι κατέχοντας κάποιο πιστοποιητικό σαϊεντολογίας δεν θα αποτύχει στη ζωή του.

Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου θα εντοπίσουν σίγουρα κάποιο πρόβλημα στον εξεταζόμενο που οι «ειδικοί» με προγράμματα εξαγνισμού θα φροντίσουν να επιλύσουν έναντι παχυλής αμοιβής που στις ανώτερες βαθμίδες κοστίζει ολόκληρες περιουσίες!
Φυσικά, όποιος απαντήσει στις ερωτήσεις της λίστας είναι πολύ δύσκολο να φύγει από την οργάνωση διότι φοβάται ότι αυτά που εκμυστηρεύθηκε θα χρησιμοποιηθούν εναντίον του.

Στην Αμερική το FBI με εφόδους στα γραφεία της οργάνωσης (Oυάσινγκτον) κατάσχεσε μηχανισμούς υποκλοπών, εργαλεία, 90.000 σελίδες εγγράφων και αρκετοί φυλακίσθηκαν.
Η FDA παλαιότερα κατάσχεσε εκατοντάδες ηλεκτρόμετρα, αναγκάζοντας τη «θρησκεία» να μεταφέρει την «έδρα» της στη ... θάλασσα, ψάχνοντας εν πλω για μέλη σ' όλο τον κόσμο, έχοντας σήμερα στις τάξεις της διάσημους ηθοποιούς όπως:
Τομ Κρουζ (το 2004 δώρισε στη Σαϊεντoλoγία 500.000 δολάρια), Τζον Τραβόλτα, Λίζα-Μαρί Πρίσλεϊ, Τζένα Έλφμαν κ.α. Όμως, πρώην μέλη καταγγέλλουν τη Σαϊεντoλoγία για πλύση εγκεφάλου και οικονομική αφαίμαξη. Ο επί 15 χρόνια οπαδός της, πιανίστας 'Αλεν Στόφεν, κατέθεσε το 2002 μήνυση κατά της σαϊεντολογίας επειδή έχασε 45.000 ευρώ και όχι μόνο.
Η Σαϊεντολογία τάσσεται κατά της ψυχιατρικής, των γιατρών και των φαρμάκων.
Γνωρίζει λεπτομερώς τη σεξουαλική ζωή των μελών, που χρησιμοποιεί ως ισχυρό όπλο ελέγχου. Εκβιάζει όποιον αποκαλύπτει τις παρανομίες της, ενώ κατά καιρούς έχουν αναφερθεί περίεργοι θάνατοι μελών, ακόμα και αυτοκτονίες απελπισμένων «οπαδών». Η κίνηση αυτή θεωρείται ως μια από τις πολλές παγίδες που έχουν στηθεί για τους ανθρώπους, και εξυπηρετούν σκοπούς της παγκοσμιοποίησης αποβλέποντας στη γενική ισοπέδωση των πάντων.

(πηγή ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΝΕΑ)