Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

Η ρίζες και τα ρύζια

H συνήθεια να ρίπτεται ρύζι στους νεόνυμφους στις εκκλησίες ποικίλων δογμάτων αποτελεί λαικό παγανιστικό έθιμο , το οποίο το ιερατείο και οι διάφοροι εκκλησιάρχες  ανέχονται όπως τόσα άλλα ειδωλολατρικά για να μη θιγούν οι νεόνυμφοι και το περιβάλλον τους!

Εκτοξεύουν ρύζι (μέχρι και τραυματισμοί έχουν σημειωθεί) με την δικαιολογία οτι αποτελεί συνήθεια και παράδοση για το ρυζι  οτι συμβολίζει το ρίζωμα του γάμου , δηλαδή ναχει γερές ρίζες!

Φυσικά η ετυμολογία της λέξεως ρίζα είναι τελείως διάφορη της λέξεως ρύζι όπως μπορεί να καταλάβει και ο πλέον αδαής μόνο και μόνο από την ορθογραφία της λέξης!

Κάποιοι μαζί με τα ρύζια σκαρφίζονται και πετάνε κουφέτα, κορόμηλα , κέρματα , αμύγδαλα, καρύδια κλπ !
 
Ο γάμος δεν στεριώνει με το ρύζι, αλλά με την πίστη στο Θεό και με την αγάπη η οποία από μέρα σε μέρα επαυξάνει μέσα στη ζωή του ανδρόγυνου.
 
Ξεκινούν τον γάμο στο όνομα της αγίας τριάδας και δεν ζητούν ευλογία στο όνομά Του , οπως είναι η εντολή τα πάντα να πράττουμε .
 
Ονομάζουν τον γάμο μυστήριο . Και ο πιο καλόπιστος ακροατής θα διαπιστώσει οτι κατα την διαρκεια του "μυστηρίου" γίνεται αναφορά πολλές φορές και κατ επανάληψη στα ονόματα της αγίας τριάδας και της παναγίας ενω η αναφορά στο όνομα του Ιησού απουσιάζει επιδεικτικά , και δεν θα ακούγονταν ούτε μια φορά παρεπιπτόντως αν δεν υπήρχε η ανάγνωση του γάμου της Κανά .
 
Τι είναι χειρότερο για τον αμπελουργό , τα αγκάθια της παράδοσης που παρασιτεύουν και πνίγουν το κλίμα ή ο ίδιος ο καρπός του κλίματος όταν βγάζει αγριοστάφυλα ακατάλληλα για να δώσουν το κρασί για το οποίο Εκείνος τα έχει καλλιεργήσει ;